Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk az Instagramon mutatta meg, milyen őrjítő tempóra képes a szupervonata

Öveket bekötni, a Hyperloop 324 km/h  sebességgel száguld végig az alagútjában.

Elon Musk egyre aktívabb az Instagramon, aminek örülnek a rajongók, hiszen elég exkluzív infókat, képeket és videókat tölt fel a Tesla, a Space X, vagy éppen most a Hyperloop és a Boring Company kapcsán. De ne is pazaroljuk tovább a szót, íme, ezt tudja a szupervonat a vákuumközeli állapotban lévő alagútban.

Hyperloop WARR pod run to 201 mph (324 km/h) in 0.8 mile near vacuum tube

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés,

Ezen nehéz lesz végigolvasni a Forbes Espressót, az fix.

 

Muskék tervei szerint a vonat 30 perc alatt tenné meg a Washington-New York távot, de az alagút nem csak a vonatozásra lenne jó, hanem az autóforgalom átterelésére is. “Az autós közlekedést át kell ültetni 3D-be, tehát vagy felemelni a levegőbe, vagy bevinni a föld alá. Az alagutak nincsenek kiszolgáltatva az időjárásnak, és a repülő autókkal ellentétben nem eshetnek rá senkinek a fejébe”. A Boring Company oldalán az áll, hogy jelenleg egy ilyen alagút kialakításának költsége mérföldenként 1 milliárd dollárba kerül, úgyhogy ahhoz, hogy elterjedjen először a tizedére kell csökkenteni a költségeket.

Oszd meg!