Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Előkelő helyen a Cambridge-be diákokat küldő intézmények között a budapesti Milestone Intézet

Holtversenyes első helyezett a Milestone Intézet azon a listán, amely az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő brit és nemzetközi oktatási intézmények eredményeit mutatja be.  

A listát a The Telegraph nevű angol lap állította össze, most először, hogy megtudja, mely intézmények diákjainak kínálta fel Oxford és Cambridge a lehetőséget, hogy náluk tanuljanak,

Advertisement

vagyis, hogy melyek készítik fel a diákjaikat a legeredményesebben.

Az eredményről a Milestone Intézet értesítette a szerkesztőségünket.

2017 és 2019 között hat Milestone-diák jelentkezését fogadta el a Cambridge Egyetem Churcill College-a, ami annak idején elsőként nyitotta meg kapuit női hallgatók előtt, és 32 Nobel-díjassal büszkélkedhet. Ezzel a budapesti intézmény a dobogó első helyét foglalhatta el, holtversenyben két angliai elitgimnáziummal.

Európából az Egyesült Királyságon kívül összesen két másik oktatási intézmény szerepel még az összes cambridgei college ranglistáján, amelyet egyébként most először állított össze az angol lap.

A Milestone Intézet diákjai már a korábbi években is jól szerepeltek:

2010-es alapításuk óta több mint 1000 diákjuk nyert felvételt a világ legjobb 100 egyetemére, köztük több mint 100 az Oxfordi és Cambridge-i Egyetemre – mindkét intézménybe évről évre több ezren jelentkeznek.

Kérdésünkre a Milestone elmondta, hogy volt olyan évük, amikor 15 diákjukat vették fel Cambridge-be, így az elmúlt három év hat ajánlata (ugyanabba a college-ba) kevésnek is tűnhet – csak a korábbi évekről nem készült olyan dokumentáció, ami a sajtót is bejárta volna.

Borítókép: Milestone Intézet

 

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."