Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Előbb egy magyar Forbes címlap, aztán szelfi az amerikai elnökkel

Mit keresett a Forbes címlaposa Donald Trumpnál? A kettő között ugyan nincs közvetlen összefüggés, mindenesetre Kapitány Istvánnak, a Shell globális alelnökének jól indult a május.

Nem véletlenül került a friss Forbes címlapjára Kapitány István, a Royal Dutch Shell globális alelnökeként ő a legmagasabb pozícióban lévő magyar menedzser a világon. 44 ezer Shell kút, 500 ezer munkatárs és több mint 2 milliárd dollárnyi profit tartozik az irányítása alá, Houstontól Bangalore-ig végső soron neki riportol mindenki, akinek köze van a Shell kereskedelmi tevékenységéhez, és olyanokat tud mondani, mint amiket például itt idéztünk.

És az sem véletlen, hogy éppen aznap, midőn a kedd esti Forbes Kilövésen bemutattuk az új lapszámot, Kapitány István Washingtonban Donald Trumppal fogott kezet, majd posztolt egy szelfit a Facebookon. Mit keresett Kapitány István a Fehér Házban? – ennek valójában semmi köze a magyar Forbes címlapsztorijához, véletlen egybeesés.

Nemrégiben zárult ugyanis az Amerikában igencsak népszerű NASCAR autóverseny-sorozat, amit a Shell ottani régi technikai partnere, a Penske Racing Team színeiben versenyző Joey Logano nyert meg. A győztes csapat tagjai és a technikai partnerek – így a Shell amerikai leányvállalataként működő Pennzoil és az autót biztosító Ford – képviselői meghívást kaptak a Fehér Házba, hogy Trump elnök is méltathassa az eredményt.

Kapitány István és Donald Trump a Fehér Házban 2019. április 30-án (A fotót Kapitány István Facebook oldaláról töltöttük le)

Kapitány István és Donald Trump a Fehér Házban 2019. április 30-án (A fotókat Kapitány István Facebook oldaláról töltöttük le)

„A Fehér Ház kertjében állt az autó, a 22-es számú Shell Pennzoil márkájú autó, gyönyörű idő volt, mindenki nagyon barátságos volt, az elnök beszédet mondott, mindenkivel kezet fogott, gratulált, és meginvitálta a csapatot a Fehér Házba” – számolt be az eseményről Houstonból Kapitány István. Az ebéd, a hivatalos ceremónia és a köszöntő beszéd után Donald Trump személyesen kalauzolta végig a vendégeket az épületben.

„Megmutatta Lincoln elnök hálószobáját, és komplett történeti áttekintést adott az amerikai elnökökről, láthatóan nagyon felkészült és nagyon lelkes volt”

– mondja István, aki először került a magyar Forbes címlapjára, és először találkozott az amerikai elnökkel is. Mindez pár óra különbséggel.

Kapitány István a győztes autóval

Kapitány István a győztes autóval

Oszd meg!