Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Ellenőrzőpontok: 440 millió forintos beruházás a Liszt Ferenc Repülőtéren

A tavalyi, két új biztonsági ellenőrző pont kialakítása után újabb ellenőrzőpontok kiépítését kezdte meg a Budapest Airport a 2. Terminál B oldalán. A kivitelezés a nyári csúcsidőszak előtt befejeződik, így ezzel összesen 18-ra nő a biztonsági folyosók száma a repülőtéren.

Az új ellenőrzőpontokat a legmodernebb automata rendszerrel szerelik fel, amely az ellenőrzés végén visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére – áll a Budapest Airport sajtóközleményében.

Jelenleg a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad, a két új ellenőrzőponttal ez az idő a növekvő fogalom ellenére is fenntartható lesz. A fejlesztésnek köszönhetően a legforgalmasabb napokon egyidejűleg 18 utasbiztonsági csatornán történhet az induló utasok átvizsgálása.

A Budapest Airport a biztonsági terület bővítését a kereskedelmi területek csökkentésével valósítja meg. A beruházás értéke közel 440 millió forint.

A biztonsági folyamatok optimalizálása folyamatos a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Több különálló fejlesztés is nagymértékben gyorsított az áthaladáson, egyebek mellett a folyadékelőkészítő pultok kiépítése, a korábbinál nagyobb tálcák, amelyekbe az utasok az átvilágítás előtt a személyes tárgyakat helyezik, és a biztonsági ellenőrző folyosók meghosszabbítása, amelyek révén összességében egyidejűleg több utas esik át az ellenőrzésen és rövidül a teljes folyamat. Az utasok a biztonsági ellenőrzés előtt kijelzőkről tájékozódhatnak arról, hogy az A vagy a B terminálon számíthatnak rövidebb várakozási időre.

Október óta az utasok az elektronikai eszközeiket a kézipoggyászban hagyhatják: azok ellenőrzése, átvilágítása így külön tálcára helyezés nélkül is biztosított.

A növekvő forgalom miatt már tavaly óta zajlanak a beruházások a ferihegyi reptéren.

Kiemelt kép: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér B terminál. Fotó: Budapest Airport

 

“Előrejutásod az életben a gondolataiddal kezdődikés azokkal is végződik.”