A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Paul G. Allen / Facebook-oldal

Elhunyt Paul Allen, a Microsoft társalapítója

Hétfő délután, Seattle-ben elhunyt Paul Allen amerikai milliárdos, a Microsoft társalapítója. A 65 éves Allen non-Hodgkin limfómában szenvedett, halálát ezzel kapcsolatos komplikációk okozták.

Allen 21,7 milliárd dolláros vagyonával az amerikai Forbes világ leggazdagabb embereiről készített listáján a 44. helyen végzett idén. Allen és Bill Gates a középiskolából ismerték egymást, a Microsoftot 1975-ben alapították, Allen nyolc évvel később hagyta ott a vállalatot, amikor Hodgkin-kórt állapítottak meg nála. Non-Hodgkin limfómával 2009-ben diagnosztizálták, Allen idén októberben jelentette be, hogy ismét kezelik a betegséggel. Halálát a CNBC szerint végül az ezzel kapcsolatos komplikációk okozták.

Élete során több mint 2 milliárd dollárt ajánlott fel jótékony célokra. Az ő tulajdonában volt a Portland Trail Blazers kosárlabda- és a Seattle Seahawks amerikaifutball-csapat.

A Microsoft rövid blogbejegyzésben búcsúzik tőle:

„A maga visszafogott és szisztematikus módján megkerülhetetlen szerepe volt abban, hogy a Microsoft megváltoztatja a világot. Nem csupán a vállalatra, az egész iparágra és a közösségre is nagy hatással volt. Rengeteget tanultam tőle – állandó kíváncsisága és maximalizmusa a jövőben is nagy tettekre inspirál majd bennünket” – írja Allenről Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

Borítókép: Paul G. Allen, Facebook

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő