Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Varga Judit // Facebook

Eldőlt: nekimegy a kormány a Facebooknak

Az igazságügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megrendszabályozzák a Facebookot. Részleteket nem közölt, de tavasszal jön a törvényjavaslat.

Tavasszal nyújtják be a törvényjavaslatot a nagy tech-vállalatok hazai működésének szabályozásáról – közölte Varga Judit igazságügyminiszter a Facebook-oldalán. Azt nem fejtette ki, milyen miként képzeli el a minisztérium az új szabályozást.

„Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik”

„Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében.

Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.”

A magyar kormány és a Fidesz több tagja is fennakadt azon, hogy a nagy közösségi platformok sorra letiltották Donald Trumpot, miután szerintük erőszakra buzdította a híveit a Capitolium ostroma előtt, illetve mert követőit a választási eredmény el nem ismerésére sarkallta.

Varga Judit már többször beszélt nagy nyilvánosság előtt arról, hogy a nagy tech-cégek politikai alapon cenzúrázzák a közszereplőket. Egy hete a Facebookon írt erről,  majd a Pesti TV egyik műsorában azt mondta: a közösségi oldalak az amerikai mintájára a következő hazai választásba is beleszólnak majd.

Borítókép: Varga Judit // Facebook

Oszd meg!