Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: egykori Mahart-ház // Google Térkép

Eladja Tiborcz István ingatlanos cége az Appeninnben lévő üzletrészét

Már meg is kezdték a potenciális vevők megkeresését.

Vevőt keres az Appeninnben lévő üzletrészére a BDPST Zrt. – tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményében az Appeninn Nyrt.

Tiborcz István ingatlanos cége 13 879 524 darab, egyenként 100 forint névértékű, összesen 29,3 százalékos szavazati jogot megtestesítő részvényt kíván értékesíteni, melynek érdekében megkezdte a potenciális vevők megkeresését.

A BDPST Zrt. a legnagyobb tulajdonos jelenleg az Appeninn Nyrt-ben miután 2018. augusztusban és 2019. októberben két részletben megvette Mészáros Lőrinc tőzsdei cégétől, az Opus Globaltól ezt a részvénycsomagot.

Az, hogy a tőzsdei beszakadás idején szabadulna meg a részvényektől a BDPST Zrt, azt sugallja, hogy a cégnek készpénzre van szüksége. Az eladósorba került 29,3 százalékos tulajdonrész jelenlegi árfolyamon mintegy 3,7 milliárd forintot ér, de az elmúlt egy évben közel 50 százalékkal ment lejjebb az Appeninn részvényenkénti ára.

Az Appeninn Nyrt. részvényárfolyama az elmúlt egy évben. Forrás: BÉT

Nyitókép: az egykori Mahart-ház, mely a BDPST Zrt. tulajdonába került // Google Térkép

Képtelen vagyok bárkinek bármit megtanítani. Csupán elgondolkodtatni tudom az embereket.

Szókratész, ókori görög filozófus