Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

istenhegyi klinika

Eladja a Telki Kórházat Lantos Csaba

Az egészségügyi nagybefektető tulajdonában lévő Telki Kórház Kft. száz százalékban a Dr. Rudas László érdekeltségébe tartozó Istenhegyi Magánklinika Zrt. hatáskörébe kerül 2021. március 1-jétől.

A Telki Kórház Kft. működtette Budapesten a Medicina Egészségközpontot, melynek szolgáltatásai a vásárlás következtében átkerülnek az Istenhegyi Magánklinika telephelyére, az budapesti Istenhegyi út 29-31. alá. 

Az Istenhegyi Magánklinika azt várja a felvásárlástól, hogy az árbevétele már 2021-ben eléri az 1 milliárd forintot.

Az Istenhegyi Zrt. 2019-ben 653,5 millió forint átbevétellel és 26,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet.

Az eddigi szolgáltatásai mellett március 1-től az Istenhegyen már elérhető lesz a gyermekgyógyászat, a pszichiátria, a szemészet, a gyermekortopédia és a Medicina Egészségközpont eddigi erősségei: az üzemorvosi ellátás és a menedzser-szűrés, illetve hamarosan elérhetővé válnak a digitális röntgenvizsgálatok és a mammográfia – áll a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményben.

A Medicina Egészségközpont páciensei pedig a jövőben közvetlenül igénybe tudják venni az Istenhegyi Magánklinika speciális szolgáltatásait.

Az egészségügy felé fordult

Lantos Csaba, korábbi OTP vezérhelyettes több mint tíz évvel ezelőtt, az OTP-ből történt 2007-es távozása után fordult az egészségügy felé, és néhány évvel ezelőtt azt mondta, legalább 3 milliárd forintot invesztál egészségügyi vállalkozásaiba. Legalább féltucat magánegészségügyi intézményben van érdekeltsége, az egyik legnagyobb vásárlása a Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonának megszerzése volt 2011 nyarán.

Páros interjú a koronavírus két végpontjáról: a „kistérségi Dzsokik” világmegfejtése

Kiemelt kép: Istenhegyi Klinika

Oszd meg!