Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: William Krause

Egyre többen hiszik el, ez lehet a rádiózás jövője: nagy dobás a Clubhouse-tól

Az audiócsevegő-alkalmazás, a Clubhouse tegnap este bejelentette, hogy újabb befektetői tőkét vont be. 

Azt nem közölték, hogy mennyi pénzt kap a közösségimédia-piac új sztárja, de a Reutersnak az ügyre rálátó források azt megerősítették, hogy a Clubhouse 4 milliárd dolláros értékelésen vonta be a friss tőkét. A kört a Szilícium-völgy egyik nagyágyúja, az Andreessen Horowitz vezette más olyan befejtetőkkel, mint a DST Global, a Tiger Global és Elad Gil.

Ez volt a Clubhouse ún Series C köre, eddig kétszer kapott befektetést, 2021 januárig 110 millió dollárt vont be, a legnagyobb finanszírozója eddig is az Andreessen Horowitz volt.

A platformra meghívásos alapon lehet bekerülni, a felhasználók különböző témákról cseveghetnek egymással. Az app népszerűsége azután ugrott meg, hogy Elon Musk és Mark Zuckerberg is megjelent egy-egy chatszobában. 

Nem zavarja, ha kiröhögik, a messianizmussal együtt jár – na, kiről van szó?

A Bloomberg korábban arról írt, hogy a Twitter tárgyalásokat folytatott a Clubhouse felvásárlásáról, a hírek szerint 4 milliárd dolláros árazás mellett ütötték volna nyélbe az üzletet – úgy néz ki, ez végül a befektetőknek sikerült. 

Hogy mi is ez a nagy Clubhouse-őrület, azt itt foglaltuk össze nemrég:

Ami tavaly a Zoom volt, most a Clubhouse – így születik újjá a rádiózás?

Oszd meg!