Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egyre népszerűbb külföldön a magyar önfertőtlenítő burkolat, Amerikából és a Közel-Keletről is rendelnek belőle

Több külföldi országban is megugrott az értékesítés a Graboplast önfertőtlenítő burkolatai iránt. A speciális felületkezelésnek köszönhetően a padló- és falburkolatok vegyszer nélkül képesek lebontani a mikroorganizmusokat, így a vírusokat és baktériumokat is.

A győri székhelyű vállalat saját szabadalma alapján már több éve gyártja az önfertőtlenítő padló- és falburkolatait, amelyre a Covid-19 vírus gyors terjedése következtében Európában is egyre nagyobb az érdeklődés, írja a vállalat sajtóközleménye. Idén a második negyedévben nemcsak a hazai, a külföldi piaci érdeklődés is megnőtt a cég önfertőtlenítő burkolatai iránt, és a környező országok mellett több ezer négyzetméter kiszállítás történt Németországba, Franciaországba, Skandináviába és az Egyesült Államokba is (például idősek otthonába), de érkeztek megrendelések a közel-keleti országokból is.

A Graboplast a gyors kiszolgálás érdekében saját webshopot is indított.

A termékcsalád kettős védelmű: az első egy természetes, többszáz éve ismert és alkalmazott fertőtlenítőszer, az ezüst ion, míg a második, fény hatására aktiválódó védőréteg a vele érintkezésbe kerülő mikroorganizmusokat vízre és szén-dioxidra bontja, így az elpusztult kórokozók nem tudnak egy védőréteget képezni, amely újabb populációk számára táptalajul szolgálhatna.

A Graboplast fennállásának 115 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2019-ben 18,1 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek 90 százaléka az exportpiacokról származik.

Borítókép: A Graboplast önfertőtlenítő burkolata; Fotó: Silver Knight
Oszd meg!