Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egyre közelebb az űrturizmus, a brit milliárdos cége már megkapta az engedélyt

Egy hónappal a sikeres tesztrepülés után megkapták a Federal Aviation Administration (FAA) engedélyét emberek szállítására az űrbe. 

Richard Branson brit születésű dollármilliárdos űrhajós cége, a Virgin Galactic megkapta az engedélyt az amerikai repülésbiztonsági ügynökségtől arra, hogy embereket szállítson az űrbe.

Ez a döntés felcsavarhatja az amúgy is éles verseny tempóját a rohamosan fejlődő űrturizmus szektorban, írja a Reuters. Ebben a versenyben van Jeff Bezos Blue Originje és Elon Musk SpaceX-je is.

Mindhárom szereplő dollármilliárdokat fordít a fő bizniszük mellett az űrbeli terjeszkedésre is.

Richard Branson, a Virgin Group alapítója valószínűleg egyedül repül az űrbe VSS Imagine nevű hajójával egy hónappal azután kapta meg az engedélyt, hogy sikeres tesztrepülést hajtott végre.

Bezosszal is összefuthatnak odafönt

Jeff Bezos a hónap elején jelentette be egy megható videóban, hogy júliusban ő is és a testvére Mark is a fedélzeten lesz, amikor cége, a Blue Origin elindítja az első kereskedelmi űrjáratát. 

Elon Muskkal ádáz verseny zajlik, hogy kié lesz a világ első számú űrvállalata.

A világ két leggazdagabb emberének űrversenye áprilisban csúcsosodott ki azzal, hogy a NASA Musk cégét bízta meg az első, Holdra tartó kereskedelmi űrjárat lebonyolításával. Musk vállalata épp Bezosé elől happolta el a lehetőséget.

Nem csak Musk – Branson és az IKEA-alapító Kamprad is beszéltek arról, hogy az ő agyuk más

Borítókép: Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója. // Fotó: Virgin Galactic Facebook

Oszd meg!