Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egymillió gyereket tanítanának meg kódolni – milliárdos befektetést kapott a magyar Logiscool

A Logiscool 3,5 millió euró – azaz közel 1,2 milliárd forint – befektetést kapott. A régió egyik legrégebben működő, független, vezető kockázati tőke alapkezelője, az Euroventures vezetésével vonták be ezt az összeget – jelentette be a társaság.

A 2014-ben indult Logiscool élményalapú programozó iskola 6-18 éves gyerekeknek és fiataloknak kínál programozó és digitális kurzusokat, táborokat. Ma már 16 országban és több mint száz helyszínen van jelen és tanfolyamain több mint 60 000 diák kezdett el tanulni az elmúlt években.

Az Euroventures és Szőke Márton (a Yahoo! által felvásárolt Indextools alapítója, ismert befektető) társbefektetők által most folyósított összeg lehetővé teszi, hogy a Logiscool „jelentősen növelni tudja a budapesti csapatát annak érdekében, hogy még magasabb szintre tudja fejleszteni az oktatási szolgáltatását és partnerei támogatását a hazai és a külföldi piacokon egyaránt”.

Logiscool az IBS egykori épületében Budapesten.

A tőkebevonás segítségével a cég fel tudja gyorsítani a külföldi terjeszkedését, új piacokra lépését. Mint mondják, az eddigi, gyors növekedést a franchise modell bevezetésének köszönhetik, ezzel dinamikusan tudtak itthon és külföldön is iskolahálózatot építeni.

A Logiscool modelljének lényege, hogy több mint 600 leckéből álló, sokszínű, moduláris tananyaggal több éven át tudják vezetni a diákokat a digitális írástudás útján. Éppen ezért mondják, a cég történetének egyik legfontosabb döntése volt a saját oktatási platform kifejlesztése, amely „együtt nő” a gyerekek életkorával és tudásszintjével, így a sikerélmény hosszú távon biztosítható.

Ritka együttállás

„Hiszünk abban, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása élvezetes és vidám dolog. Nálunk a diákok játszva tanulhatják meg a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak bonyolultnak tűnő folyamatokat és az itt megszerzett tudás szinte bármely munkaterületen hasznosítható felnőtt korban” – mondta Breuer Anita, a Logiscool egyik alapítója.

A cég az NNG-alapító és jelenleg angyal befektetőként tevékenykedő Balogh Pétertől kapott korábban befektetést, ez a fejlesztés mellett a sikeres nemzetközi terjeszkedés megindítására kellett.

„A Logiscool már most megcsinálta azt, amire nagyon kevés hazai márka volt eddig csak képes: Taiwantól Floridáig épít sikeres franchise hálózatot és gyerekek tízezreinek az életét változtatja meg. A nagy, közös álmunk a csapattal, hogy egymillió gyereket tanítsunk meg programozni” – nyilatkozta Balogh Péter.

„Ez a befektetési kör egy nagyon fontos mérföldkő a Logiscool életében, nagy lendületet ad a további növekedésünkhöz. Biztosítja a csapat sokirányú fejlesztését és bővítését, ami azt eredményezi, hogy folyamatos fejlesztéseinkkel meg tudjuk szerezni és őrizni vezető szerepünket világszerte is. Arra törekszünk, hogy a legjobb programozás oktatási módszert tudjuk nyújtani a gyerekeknek a globális piacon” – mondta Csitári Gyula, a Logiscool másik alapítója.

„A Logiscoolba azért fektettünk be, mert egy olyan ritka együttállást látunk, amikor egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, kiváló és elkötelezett menedzsment, egy gyorsan növekvő globális piac és egy technológia alapú, egyedi értékajánlat találkozott a régióban. Nagy lehetőség és felelősség egy ilyen növekedési történet részesévé válni – nagy örömmel és várakozásokkal vágunk bele” – mondta Tánczos Péter, az Euroventures igazgatója.

A programozó iskolák piaca felpörgött az elmúlt években. Januárban Budapesten is elindult a külföldön már sikerrel futó „mezítlábas kódsuli”, de a magyar piacon a helyi szereplők is igen erősek, közülük a Codecool vont be szintén kockázati tőkét, amúgy napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentették be, és szintén 3,5 millió eurós befektetést kaptak. Az SZTA pedig korábban a Green Fox Academy-be fektetett 300 millió forintot – ennek a cégnek szintén korai befektetője Balogh Péter.

Oszd meg!