Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egy város bukja az Eb-rendezést, kártérítési peren gondolkoznak

Baszkföldön rendkívül rosszak a járványügyi adatok, ezért a tartományi kormány nem hajlandó garanciákat vállalni arra, hogy a nyári foci Eb-n nézők előtt rendezne meccseket. Az UEFA este megküldte a szervezőknek, hogy bukják a rendezést. 

Drámai estéken van túl az európai futball, a Szuperliga bejelentése majd gyors és látványos bukása után sem nyugszanak a kedélyek.

Lényegében eldőlt ugyanis, hogy Bibao nem rendezhet Európa-bajnoki meccseket – írja a spanyol AS. Nyáron összesen 4 találkozónak adott volna helyt a város, de az UEFA hallani sem akar arról, hogy zárt kapuk mögött legyenek meccsek. Már korábban közölték, ebben az esetben el fogják venni a rendezési jogot. Az egy évet halasztott kontinensviadal meccseire ugyanakkor Bilbao felkészült, mondják a város vezetői, ezért kártérítési pert fontolgatnak az európai szövetség ellen. 

A Katedrálisnak becézett, 2013-ban átadott ultramodern és gyönyörű bilbaói stadion, a San Mamés

A Katedrálisnak becézett, 2013-ban átadott ultramodern és gyönyörű bilbaói stadion, a San Mamés

A spanyol szövetség jelezte, a spanyol válogatott ugyanakkor így is hazai közönség előtt játszhatja majd a csoportmeccseit, mert Sevilla beugró helyszínként meg tudja úgy rendezni a meccseket, hogy nézőket is beengednek. Az elmúlt hónapban a város több európai kupameccset is átvett hasonlóan ahhoz, ahogy korábban Budapest is beugrott és rendezett Bajnokok Ligája meccseket. 

A 12 rendező város közül Dublinban és Münchenben is merültek fel kétségek, de végül mindkét város vállalta, hogy beenged nézőket. A legtöbb rendező a stadionok 25-50 százalékának feltöltését vállalta, az egyetlen kivétel Budapest, amely teltházas meccsben gondolkozik egyelőre. 

Oszd meg!