Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csukott szemmel ugrottak, de túlélték – magyar csúcsvállalkozók vallottak a legnehezebb üzleti döntéseikről (videó)

Nem lehet mindig jó döntést hozni, de a döntést attól még meg kell hozni. A Bridge Budapest egy videósorozatot készített sikeres magyar vállalkozókkal, akik őszintén vallottak legnehezebb döntéseikről. 

A Bridge Fund tagjai olyan Magyarországhoz kötődő sikertörténetek létrehozói, akik büszkék arra amit elértek és hisznek abban, hogy a történeteik megosztása további inspirációt jelent az országnak. Bridge Fund taggá egy kiválasztást követően, kizárólag meghíváson keresztül lehet válni. Ők a szervezeti és operatív közreműködés mellett anyagilag is biztosítják a Bridge Budapest sikerét, és most egy többrészes videosorozatban motiválnak is.

 “Mindenki tudja, hogy a nyílt és őszinte beszéd az üzleti életben mit hozott eddig számára, és hogy a takargatás, a nem szembenézés milyen aknákat rejt. A saját bőrükön tapasztalták meg rengetegszer, hogy a kudarcaikhoz muszáj úgy viszonyulniuk, hogy ne a szégyen maradjon meg vagy a szorongás, hanem a tanulási és a továbblépési lehetőség. Furán hangzik, de mindenki szeretett a kudarcairól is nyíltan beszélni. Egyhangú vélemény, hogy a szembenézés képessége alapvető érdek egy tudatos üzleti magatartásban”.- mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója.

BRIDGE FUND – Döntéseim vállalkozóként 2. (Gerendai Károly) from Bridge Budapest on Vimeo.

“A második Sziget után gyakorlatilag csődbe mentünk” – mondja Gerendai Károly a videóban, amiből az is kiderül, hogy hogy tudta ezt az alapvetően rossz pozíciót megfordítani, és mi volt az a kompromisszum, amit meg kellett hoznia annak érdekében, hogy a fesztivált ne tiltsák be. Hampuk Richárd, a Person Group ügyvezetője elmondja, miért szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy az ügyfeleiket megajándékozzák karácsonykor, miért fontos korán elhessegetni a könnyű győzelemmel kecsegetető, de korrupt megoldásokat.  Rajnai Richárd a Kötéltechnika Kft. alapítója arról is beszél, hogyan lehet elkerülni azt, hogy a rossz embert válasszák egy adott pozícióra – de ezt is a saját bőrén kellett megtapasztalnia. Blaskó Nikolett, az ACG Reklámügynökség alapítója a gazdasági válság alatt a csökkenő megrendelések ellenére is úgy döntött, hogy nem kezdi el kirúgni az embereket, helyette inkább pro bono munkákat vállalt, hogy lekösse a szabad kapacitásokat.
Oszd meg!