Fotó: Jörg Bauer /Tungsram
rövid hír

Csődvédelmet kér a Tungsram

Forbes
2022. május 12. 2 perc olvasás

Csődvédelmet kért szerdán a Tungsram, hogy fizetni tudja dolgozói bérét és az adókat, végrehajthassa reorganizációját.

Inkasszót nyújtott be a vállalat bankszámláira a Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. szerdán– írja az Indexhez eljuttatott közleményében a Tungsram.

Ez azt jelenti, hogy minden, a már a bankszámlákon lévő és beérkező pénzforrással az Eximbank rendelkezik. A Tungsram tiszteletben tartja, hogy a bank ilyen módon érvényesíti jogos érdekeit.

A cég legfontosabb prioritásként kezeli munkavállalói, vevői, beszállítói és a hatóságok felé vállalt kötelezettségeinek teljesítését, ezért a vállalat szerdán egy jogi és pénzügyi védelmet jelentő lépést tett, amely ezt az ellentétet feloldhatja: csődvédelmet kért. A cég közleménye szerint mindezt azért tette, hogy a vállalat a csődvédelem nyújtotta ernyő alatt továbbra is fizetni tudja a bért és az adókat, valamint végrehajthassa folyamatban lévő reorganizációját.

Több ebből
Itt a bejelentés: tömeges leépítés jön a Tungsramnál

Erről a törvényi előírások szerint a dolgozókat, a szakszervezeteket, az üzemi tanácsokat és bankokat is tájékoztatta.

Hétfőtől részlegesen leállnak a gyártással.

Jörg Bauer elnök-vezérigazgatót közölte, hogy a csődvédelem a közhiedelemmel ellentétben nem egy cég megszűnését, hanem éppen azt jelenti, hogy megpróbálják a sikeres túlélését biztosítani. „Nem terveztük ezt a lépést, de lehetőséget ad nekünk” – mondta.