Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megyeri Gábor, a Bubbles alapítója. Fotó: Orbital Strangers

Csehországban terjeszkedik tovább a magyar önkiszolgáló mosoda, a Bubbles

Honlapján jelentette be az itthon is népszerű önkiszolgáló mosodahálózat, a Bubbles, hogy megkezdte a nemzetközi terjeszkedést: augusztustól két új helyük is üzemel Prágában, de az év végéig újabb egységeket terveznek nyitni a cseh fővárosban.  

Az itthon piacvezető önkiszolgáló mosodahálózat a folyamatosan nyíló új üzleteknek köszönhetően mára már országos lefedettséggel rendelkezik, a Prágában nyitott mosodák pedig a nemzetközi terjeszkedés első lépését jelentik.

Megyeri Gábor, a Bubbles alapítója. Fotó: Orbital Strangers

Megyeri Gábor, a Bubbles alapítója. Fotó: Orbital Strangers

A Bubbles már nemcsak önkiszolgáló, de okos mosoda is akar lenni.

Az augusztustól Prágában elérhető szolgáltatás teljesen készpénzmentes, egy applikáción keresztül történik a mosás és szárítás igénybe vétele, a gépek indítása és a fizetés is. Ez része a nemzetközi terjeszkedés stratégiájának is, az applikáció fejlesztésekor ugyanis az volt a koncepció, hogy a júzerek bárhol is járnak a világban, ha ott van Bubbles-egység, akkor az okostelefonjukon keresztül bárhol és bármikor hozzáférjenek a saját fiókjukhoz – és így egyszerűen és gyorsan tudják használni a külföldi mosodákat is.

A céget 2013-ban Megyeri Gábor, egykori projektmenedzser alapította, ír származású felesége ugyanis megkérdezte tőle, miért nincsenek önkiszolgáló patyolatok Budapesten (Gábor először azt mondta neki, hogy azért, mert hülyeség, végül mégis megcsinálta a céget). Később a Veres Tibor érdekeltségébe tartozó, Jeremie-forrásokat kezelő Venturio alap szállt be a startupcégbe befektetőként. A társaság saját egységek mellett franchise-tagokkal bővülve érte el az országos lefedettséget.


Prágában nemcsak az új Bubbles mosodák érdekesek, a Forbes magazin legfrissebb számában háron feltörekvő kerületet (Karlín, Vinohrady, Žižkov) mutatunk be, olyan helyekkel, amiket még a feketeöves Prága-tursiták sem biztos, hogy ismernek! +  A lap új dizájnt kapott, nézd!

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.