Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Csányi újra dollármilliárdos, Gattyán visszatért – itt a Forbes 2017-es listája a hazai milliárdosokról

Egy csúcsugró rekorder, három új név a Forbes 2017-es listáján. 

cover_1_new_2017_nov_peterffy

294,3 milliárd forintos vagyonával Csányi Sándor ismét a leggazdagabb magyar a Forbes összeállítása szerint. Az OTP vezért idén Demján Sándor követi, akinek 192 milliárdra taksálja tulajdonainak értékét a lap (az év egyik nagy dobását közös cégük hozta össze). A dobogó harmadik helyére Gattyán György állhatna fel, neki 188,6 milliárd forintot ér a vagyona a magazin számításai szerint – ő egy év után visszatért a szűk elitbe (tavaly 4. volt).

l

Csányi újra dollármilliárdos, a magyar Forbes szerkesztősége hamarosan megkezdi az egyeztetést az amerikai anyalap vagyonértékelési csoportjával, így a leggazdagabb nagy valószínűséggel ott lesz a Forbes globális listáján is (tavaly épp hogy csak kiesett).

A csúcsugró egyértelműen Mészáros Lőrinc, aki a Forbes-listák történetében soha nem látott mértékben gyarapította vagyonát egyetlen év alatt. Nem volt rossz éve Andy Vajnának sem annak ellenére, hogy a TV2 nem muzsikál valami jól (az új szerzemény, a Lapcom, a legolvasottabb vidéki lapokkal és a Bors bulvármagazinnal, értékes elemekkel bővítette a kormánybiztos portfólióját, ezt már becslésünkbe is beleszámoltuk).

A 2017-es Forbes listájáról ITT érhető el egy bővebb kivonat, a teljes lista a ma megjelenő Forbes magazinban – egy kétoldalas infografikával Mészáros Lőrinc érdekeltségeiről (milyen értékesek, mikor szerezte őket, és mennyire kitettek az államnak), valamint

megrajzoltuk a Mészáros Monopoly-t is, hiszen egyre több helyen találkozhatunk a felcsúti polgármesterrel (termékein keresztül) úgy, hogy észre sem vesszük.

m

A magazin cikket és interjút is közöl a világ leggazdagabb magyarjával, a Floridában élő Péterffy Tamással, ezenkívül kiszámolták, hogy kik szerepeltek voltak a Forbes gazdaglistáján az 1930-as években.  
A teljes lista, a szócikkek – és Péterffy Tamás a friss magazinban. A lap már a standokon!
(Itt bele is lapozhatsz!)


Oszd meg!