Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányi Sándor: Felpattanás nem lesz, de jó évek jönnek

Magyarország gyorsan ki fog lábalni a koronavírus-válságból Csányi Sándor OTP-vezér szerint, és biztos abban, hogy előbb-utóbb bevezetik az eurót.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az Inforádió Aréna című műsorának vendége volt, ahol többek között arról beszélt, Magyarország gyorsan ki fog lábalni a járvány okozta válságból. A beszélgetést a Portfolio.hu foglalta össze, a cikkből kiderül, hogy:

  • Magyarország második leggazdagabb embere nem home office-párti: a munkahelyi kreativitást szerinte segíti, ha az emberek találkoznak egymással. Viszont megérti, ha valaki otthonról hatékonyabban dolgozik. Az OTP-nél most marad a heti egy nap home office, a divízióvezetők heti két napot engedhetnek meg.
  • Jelenleg nem beszélhetünk pénzügyi válságról, a nyitással párhuzamosan megindul majd a gyors növekedés, ami jövőre is folytatódhat. Csányi azonban nem számít a gazdasági felpattanásra.
  • Az OTP megsínylette az elmúlt évet, romlott az eredményessége, de a negyedéves adatok arra utalnak, hogy ez helyreáll majd. A vállalati és lakossági hitelfelvétel nő.
  • A problémás hitelek aránya a moratóriumban részt vevők között 5 százalék alatt lesz várhatóan.
  • A Bankholdingtól nem tart, egyelőre ennek értéke 700 milliárd forint, szemben az OTP 3700-3800 milliárdjával. De nem összevethető az üzleti aktivitás és a digitális fejlesztés és infrastruktúra sem.
  • Az OTP jelenleg 3 bank vásárlásáról tárgyal.
  • A milliárdos szerint előbb-utóbb be kell vezetni itthon az eurót, mert az uniós csatlakozásról erre kötelezettséget vállaltunk. Rohanni azonban nem kell vele.

Borítókép: Orbital Strangers (Archív)

Oszd meg!