rövid hír

Csányinak most már van egy egész saját kórháza, kiszállt az alapító

Forbes
2021. augusztus 31. 2 perc olvasás

Varga Péter Pál alapító kiszállt a Budai Egészségközpontból (BEK), az új tömb építésébe már nem tudott beszállni.  

Maradék 25 százalékos tulajdoni hányadát is eladta Varga Péter Pál a BEK-ben, azt Csányi Sándor OTP-vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. vásárolta meg. Csányiék 2016-ban szálltak be a kórházba, akkor 60 százalékos többségi részesedést vásároltak, ezt később növelték. Az alapító most megvált maradék részvénycsomagjától is. 

Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet – indokolta döntését Varga Péter Pál a Népszavának.

Hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást. A Budai Egészségközpontot (BEK) nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt. A Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket. Ez a tevékenység is zavartalanul működik. Továbbra is Varga Péter Pál kezében marad az intézmény vezetése, menedzsmentjének irányítása.

Az ország egyik legnagyobb magánegészségügyi intézményi 8,7 milliárd forintos forgalommal zárt 2020-ban és 344,5 millió forint volt az adózott eredménye. A BEK a tb által is finanszírozott ellátásokat is biztosít.