A 2019-es CES. Fotó: Consumer Technology Association
Fotó: A 2019-es CES. Fotó: Consumer Technology Association
rövid hír

Úgy tűnik, jövőre sem hajtogathatunk tévét Las Vegasban

Forbes
2021. december 22. 2 perc olvasás

Sorra jelentik be a nagyobb tech cégek és portálok, hogy ha januárban tényleg személyesen tartják meg az éves legnagyobb fogyasztói elektronikai szakkiállítást, a Las Vegas-i CES-t (Consumer Electronics Show), ők a nem csituló koronavírus-járvány miatt fizikálisan nem lesznek ott. A 2021. januári CES-t ugyebár teljesen virtuálisan, online prezentációkkal tartották meg, ha így haladunk, nehéz lesz elképzelni, hogy visszatérhetünk a régi kerékvágásba.

A The Verge összefoglalója szerint idáig az alábbi cégek, híroldalak döntöttek úgy, hogy nem látogatnak el Las Vegasba:

Amazon, T-Mobile, Meta (avagy a Facebook), Twitter, Iheartradio, továbbá a CNET, Engadget, TechCrunch, TechRadar, Tom’s Guide, és végül maga a The Verge is.

A T-Mobile hozzátette: ettől még szponzora marad az eseménynek.

A Qualcomm, a OnePlus, a HTC, a Samsung és az AMD egyelőre úgy tervezi, ott lesznek (az utóbbi kettő korlátozott jelenléttel), de általánosságban elmondható, hogy a nagyobb szereplők folyamatosan monitorozzák a járványhelyzetet. A Sony és az LG azt nyilatkozta, ők egyelőre úgy tervezik, részt vesznek, még ha az utóbbinak nem is lesz hagyományos értelemben vett standja, hanem QR-kódokkal és kiterjesztett valósággal (AR-rel) mutatja be újdonságait. Az Nvidia eleve online bemutatóval készül.

Ha a Samsung-, Intel- és Sony-féle óriáscégek végül úgy döntenének, hogy távol maradnak, az igazából okafogyottá tenné a CES személyesen történő megrendezését is.

Márpedig a szervező Consumer Technology Association e pillanatban is nagyban készül a show-ra, persze kiemelt hangsúlyt fordítva annak biztonságára és a megfelelő járványügyi protokollra is.

Korábban mi is összefoglaltuk, melyek lehetnek a 2022-es CES legnagyobb durranásai, hajtogatható tévéstül, vírusgyilkos porszívóstul, 3D kijelzős laptopostul:

Borítókép: a 2019-es CES. Fotó: Consumer Technology Association