Fotó: Cápák között negyedik évad. Fotó: RTL Klub
Üzlet

Végre eljött: indul a Cápák között új évada – megdőlhet a tavalyi befektetési szám?

Forbes
2022. január 02. 2 perc olvasás

Itt a negyedik évad. Csak a tavalyi évadban 326 millió forint volt a befektetések összege, de egy cápa azt ígérte: ezentúl többet fog befektetni.

Ma este 18:50-kor indul az RTL Klubon a népszerű üzleti a show, a Cápák között negyedik évada. A műsor felállása változatlan, az öt cápa:

  • Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország vezérigazgatója
  • Lakatos István, a Bravogroup Holding társalapító-vezérigazgatója
  • Balogh Péter angyalbefektető
  • Tomán Szabina, a Toman Diet tulajdonosa
  • Moldován András, az Animalsoft Kft. és a Mangal Ilona Sertéshizlalda tulajdonosa

A befektetők az online sajtótájékoztatón elmondták, hogy engedékenyebbek nem lettek a covid válság miatt, de óvatosabbak igen. Lakatos István például megígérte, hogy több cégbe fog befektetni idén, de egyenként kevesebb időt fog rájuk szánni. Tomán Szabina továbbra is a fenntarthatóságban érdekelt, női vállalkozók által alapított cégeket keresi elsősorban, Balogh Péter pedig azokat, akiken azt látja, hogy meg akarják váltani a világot.

A műsorban eddig közel egymilliárd forint befektetést kapott a 115 bemutatkozó vállalkozás összesen – mondta el Máté Krisztina, a műsor producere. Csak a tavalyi évadban 326 millió forint volt a befektetések összege.

Lakatos István az előző évadban vette át Fehér Gyula helyét, Tomán Szabina pedig a második évadtól váltotta Apró Annát. Levente, Péter és András az első évad óta részt vesznek a műsorban. Mindegyik cápa szerepelt már a Forbes címlapján, közülük többen szinte rendszeres vendégek a Forbes üzleti rendezvényein.

Az eredetileg japán televíziós formátumot ma már több mint 40 országban vetítik, az üzleti showműsor lényege, hogy valódi befektetők előtt kell ötleteikkel házalniuk a befektetésre hajtó üzletembereknek, feltalálóknak, ötletembereknek.

A tét nagy, a befektetők a saját pénzüket kockáztatják, a műsorban tényleg születnek üzleti megállapodások: ha érdekli őket az ötlet, mehet az alkudozás, mekkora üzletrészért cserébe mennyi pénzt kap valaki az ötlete megvalósítására, továbbfejlesztésére.