Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bunkószűrővel erősít az Instagram, hogy jobb legyen a tiniknek

Nemrég történt váltás az Instagram élén, és ez már kézzel fogható eredményeket is hoz magával. A Facebook tulajdonában lévő fotómegosztó app a tinik első számú közösségimédia-felülete, és ahol tinik vannak, ott érzelmek is vannak, amikbe könnyű belegázolni. 

Az Instagram ezért most a fejébe vette, hogy a Facebook mesterséges intelligencia- kapacitását kihasználva egy bunkószűrőt telepít az alkalmazásba, ami megakadályozza, hogy offenzív, sértegető tartalmat osszanak meg a júzerek.

Az nem derült ki, hogy mégis pontosan mikre vadászik az algoritmus, a Wired azt írja, hogy  arra tanítják be, hogy az olyan szöveget és képet kapja el, ami támadásként értelmezhető egy adott személy megjelenésével vagy karakterével, egészségével vagy jólétével kapcsolatban (egy ponton pedig emberi segítséget is igénybe vesznek, hogy döntsön). Pár hónapja már beröffentették azt a kommentszűrőt, ami a bunkó hozzászólásokat törölte, de a mai naptól kezdve ez az élő videóknál is működik, elrejtve minden olyan kommentet, ami sérti a felhasználási feltételeket.

A fejlesztésekkel együtt egy új filter is bekerült az alkalmazásba, a Sia-videókból ismert fiatal táncos, Maddie Zigler együttműködésével készült effekt a Kindness nevet kapta, és több nyelven pozitív üzenetekkel tolja tele a fotót.

 

Mint minden ilyen frissítés, valószínűleg ez is később ér Magyarországra, de a várható megjelenésről nincs információnk.

Oszd meg!