Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Bukja a profitot a Boeing, ötmilliárd dollárt kell fizetniük, amiért nem repülnek a 737-esek

A jövő héten jelentik be a negyedéves pénzügyi eredményeket.

A világ egyik legnagyobb repülőgépgyártójának 4,9 milliárd dollárt kell kifizetnie, hogy fedezze a költségeket, melyeket az okoz, hogy a 737-es típusú gépeiket nem engedik felszállni az októberi indonéziai és a márciusi etiópiai légikatasztrófa miatt, melyekben 346 ember vesztette életét.

A BBC úgy tudja, hogy a kiadások miatt a teljes profitnak búcsút inthetnek a tulajdonosok. A vállalat legoptimálisabb előrejelzése szerint az év utolsó három hónapjában már repülhetnek a 737-esek.  A gyártást lelassították, a havi 52 repülőgépről 42-re álltak át, mert a légitársaságok is kivárnak a megrendelésekkel. Az ötmilliárd dolláros kiadás nem viselte meg a befektetők lelkét, a cég részvényei két százalékponttal emelkedtek a bejelentés hatására. A közel ötmilliárd dollárt főként a késések és kiesések okozta veszteségek pótlására kell kifizetnie a cégnek.

 

"A kő nem lesz könnyebb, ha pehelynek nevezem és az ember sem jobb, ha istennek hívom."