Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Bukja a profitot a Boeing, ötmilliárd dollárt kell fizetniük, amiért nem repülnek a 737-esek

A jövő héten jelentik be a negyedéves pénzügyi eredményeket.

A világ egyik legnagyobb repülőgépgyártójának 4,9 milliárd dollárt kell kifizetnie, hogy fedezze a költségeket, melyeket az okoz, hogy a 737-es típusú gépeiket nem engedik felszállni az októberi indonéziai és a márciusi etiópiai légikatasztrófa miatt, melyekben 346 ember vesztette életét.

A BBC úgy tudja, hogy a kiadások miatt a teljes profitnak búcsút inthetnek a tulajdonosok. A vállalat legoptimálisabb előrejelzése szerint az év utolsó három hónapjában már repülhetnek a 737-esek.  A gyártást lelassították, a havi 52 repülőgépről 42-re álltak át, mert a légitársaságok is kivárnak a megrendelésekkel. Az ötmilliárd dolláros kiadás nem viselte meg a befektetők lelkét, a cég részvényei két százalékponttal emelkedtek a bejelentés hatására. A közel ötmilliárd dollárt főként a késések és kiesések okozta veszteségek pótlására kell kifizetnie a cégnek.

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója