Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapesti macskakávézóról is ír az amerikai Forbes

Európa legjobb macskás kávézóit gyűjötték össze.

Japánból indult, ma már Európa szinte összes országában meg lehet inni egy kávét macskás környezetben. A négylábú házikedvencek dorombolása állítólag még jótékony hatással is van az emberi szervezetre, a cikk szerint a 40-120 Hz-közötti frekvencián doromboló macska stresszoldó hatású (csökkenti a vérnyomást, aminek mondjuk pont egy kávézóban annyira nincs sok értelme, mert egy dupla eszpresszó okozta vérnyomástuningot egy raklapnyi izomból doromboló cirmos sem tudja kompenzálni, de ez most részletkérdés.)

A macskás kávézók eltérő üzleti modellel működnek, vannak helyek, ahol a kávézó igazából a menhely része, és örökbe is lehet fogadni az állatok közül. A létesítményeknek szigorú egészségügyi előírásoknak kell megfelelniük, valamint a macskák érdekében további korlátozó intézkedéseket is bevezethetnek (vakuhasználat megtiltása, stb.)

Budapestről a Cat Café került fel a listára.

Oszd meg!