F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Fotó: Sebestyén László

Budapesten volt a 3. legdurvább ingatlanár-emelkedés a világon

A kínai Xi’an és az indiai Ahmedabad után Budapesten nőttek legnagyobb mértékben az ingatlanárak az elmúlt évben – derül ki (pdf) a Knight Frank globális lakáspiaci indexéből.

A tanulmány szerint Budapesten 19 százalékos volt az áremelkedés 2017 és 2018 harmadik negyedéve között, amelyet a Duna House adatai is alátámasztanak.

 A Duna House átlagosan 21 százalékos növekedést mért 2017 és 2018 harmadik negyedéve között Budapesten – áll közleményükben. Az ingatlanközvetítő szerint legjobban a panellakások árai nőttek a tavalyi adatokhoz képest. Viszont régiós szinten olcsóbbak az ingatlanok, mint Bécsben, Prágában vagy Varsóban.

A Knight Frank listájának első tíz helyezettje közé Európából, Budapest mellett: Portó (16,6), Rotterdam (15,7%) és Amszterdam (13,1%) került be. A szomszédos fővárosok közül Zágráb végzett legelőrébb (16. hely), ahol 11,5 százalékos volt az áremelkedés. Zágrábot Bukarest követte, Románia fővárosa azonban csupán az 56. helyen zárt, 5,6 százalékos növekedéssel. Az index számításához a szerző hivatalos állami statisztikákat és a központi bankok adatait használta fel.

Borítókép: Sebestyén László

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő