Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapesten lesz a Blackrock legnagyobb EU-s irodája

A Blackrock befektetési cég a Brexit után is marad Londonban, itt tartja európai működésének nagy részét, regionális központját. A Reutershez eljutott a dolgozóknak szánt memó, amiből kiderül, hogy csak néhány pozíciót visznek ki Hollandiába és Franciaországba. Az amerikai cégnek háromezer munkavállalója van Nagy-Britanniában, összesen nagyjából 6,3 billió  dollárt kezelnek világszerte. Ez azt jelenti, hogy még mindig háromszor annyian dolgoznak nekik Nagy-Britanniában, mint az összes többi európai irodájukban összesen.

A Brexit után a budapesti lesz a cég legnagyobb EU-s irodája, nagyjából 450 fővel, főleg technológiai fókusszal és háttér-szolgáltatásokkal. A képviseletet, jogi ügyeket viszont a holland iroda viszi majd, míg a párizsi irodához a ingatlanpiaci és infrastrukturális fejlesztések kerülnek (itt most negyvenen vannak, ezt a létszámot megduplázzák, helyi munkaerőből). A Blackrock megerősítette a memó tartalmát a Reutersnek, azt mondják, már évek óta készülnek a Brexitre.

 

(A cég által kezelt eszközök értékét a megjelenés után pontosítottuk. )

Oszd meg!