Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Kelvin Zyteng / Unsplash

Brexit-blama: járatok szűnhetnek meg az EU és az Egyesült Királyság között

Megszűnhetnek egyes repülőjáratok az Egyesült Királyság és az Európai Unió országai között, ha a szigetország egyezség nélkül lépne ki.

Komolyan érintené az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti légi közlekedést, ha a no-deal brexit forgatókönyve valósulna meg, állítja a The Guardian a brit kormányra hivatkozva. (No-deal brexitről akkor beszélnénk, ha 2019. március 29-ig az EU és az Egyesült Királyság képtelen lenne egyezségre jutni.)

No-deal esetén a brit kormány elmondásai alapján az EU-s engedélyek érvényüket veszítenék, így a szigetországnak a tagországokkal külön-külön kellene dűlőre jutni. Az úti célok választékának korlátozása a brit kormány szerint sem az Egyesült Királyságnak, sem az EU tagországainak nem állna érdekében, ha viszont az unilaterális megegyezések nem jönnek létre, az néhány járat esetében mindenképpen „zavarokkal” járhat majd.

A változás nemcsak az EU-s és brit célok közötti közlekedést zavarhatná meg, befolyással lenne az Egyesült Királyságon belül közlekedő EU-s, és az EU-n belül közlekedő brit légitársaságok státuszára is. Az átszállásokról (pl. ha valaki Amerikából az Egyesült Királyságon át érkezne Európába) már nem is beszélve.

Borúsak a kilátások a kisállatokkal (kutyával, macskával, görénnyel) repülők számára is, az ő esetükben komolyan szigorodnának a jelenleg hatályban lévő szabályozások. No-deal esetén legalább négy hónappal előre meg kell tervezniük az utazást, és speciális teszttel és egészségügyi papírokkal kell bizonyítaniuk, hogy állataik be vannak oltva veszettség ellen.

Először szállt fel a világ egyik legnagyobb repülőgépe

Ilyen lesz a WizzAir tíz év múlva – interjú Váradi József alapítóval

Borítókép: Kelvin Zyteng / Unsplash

 

"Nem vagyok gazdag (...): én egy szegény ember vagyok, akinek sok pénze van, és a kettő nem ugyanaz."

Gabriel García Márquez, író