Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

bitcoin_pixabay

Ezer milliárd forintnyi kriptovalutával tűnt el egy testvérpár, ez lehet a világ legnagyobb bitcoin-lopása

3,6 milliárd dollárnyi (1060 milliárd forint) bitcoinnal tűnt el egy dél-afrikai testvérpár. Ezzel a valaha volt legnagyobb kriptovalutás lopást sikerült összehozniuk.

Az Africrypt nevű bitcoinbányász oldalt 2019-ben alapította Ameer Cajee és öccse, Raees Cajee. Áprilisban már 69 ezer bitcoinnál, azaz közel négymilliárd dollárnál jártak, de azóta a testvérpárt sehol sem találják – írja a Business Insider.

Először arról tájékoztatták az ügyfeleket, hogy a bitcoinbányászatukat és vele együtt a felhasználók adatait is meghekkelték, de arra kérték őket, hogy ne tájékoztassák a hatóságokat az esetről. Néhány ügyfél azonban mégis jelentette a hekkelést, a cég és a testvérpár után ekkor indult nyomozás.

A hatóságok ekkor próbálták előkeríteni a két fivért, mindeddig hiába.

Néhány napja Kínában tiltották be a bitcoinbányászatot. Ezután látványosan lecsökkent az áramfogyasztás a rengeteg nagy áramigényű gép kiiktatása miatt a rendszerből.

Becslések szerint a kriptovaluta-bányászat 65-75 százaléka eddig Kínában zajlott. Ez most nullára eshet.

Iparági szakértők szerint ez a texasi bitcoinbányászatot hozhatja jó helyzetbe. Az államban olcsó, főként szélerőmű által előállított árammal lehet fedezni a bányászat energiaigényét.

Borítókép: Pixabay

Oszd meg!