Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bill Gates lesz a bolygó kapitánya

Hatalmas pénzügyi alapot hoztak létre egy jó ügy érdekében a világ milliárdosai. Bill Gates, Richard Branson, Jeff Bezos és az Alibaba alapítója, Jack Ma is beszállt a buliba.

Nem szórakozni ültek össze a világ leggazdagabb emberei: egymilliárd dollárt toltak bele abba a kalapba, amiből a következő húsz év bolygóbarát projektjeihez lehet támogatást kérni. A Breakthrough Energy Ventures 28 tagja hosszú távon megtérülő befektetéseket szeretne eszközölni olcsó, fenntartható alternatív energiaforrások kutatásához. A listát olyan nevek erősítik, mint Gates a Microsofttól, az Amazon alapítója, Jeff Bezos, vagy éppen a vállalkozóvilág rocksztárjaként elhíresült Virgin-alapító Sir Richard Branson.

 

„Olyan cégeket akarunk felépíteni, amik segíthetnek a jövő nemzedékeinek megbízható, kifizethető, károsanyag-kibocsátás nélküli energiát biztosítani. Megtisztelő, hogy ezekkel a befektetőkkel együtt dolgozhatunk egy ilyen erős alap elindításában”  – mondta Gates.

Az alap előzménye az a Párizsi Klímaegyezmény, amibe Donald Trump akkorát rúgott, hogy a fél online sajtó egy hétig a fejét fogta. Trump a kampány során sokszor hangoztatta, hogy a klímaváltozás szerinte csak kamu, és mindent megtesz, hogy kilépjen az egyezményből.( Az egyezmény célja a globális emissziócsökkentés, Amerika 18%-át teszi ki a globális károsanyag-kibocsátásnak.) Azóta finomított az álláspontján ugyan, de mindenképp jelzésértékű, hogy az NBC szerint a megválasztott elnök Rex Tillersont, az Exxon Mobile olajcég elnök-vezérigazgatóját ültetné a külügyminiszteri bársonyszékbe.

Oszd meg!