Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

fotó: Budapest Airport

Bezárja budapesti bázisát a Wizz Air egyik legnagyobb versenytársa

Bezárja budapesti bázisát a Ryanair, az ír fapados légitársaság ferihegyi üzemét lengyel bejegyzésű leányvállalata, a Buzz veszi át.

A Ryanair november végével szünteti meg budapesti bázisát, és adja át a magyar fővárosból üzemelő járatait a március óta Buzz márkanév alatt működő lengyel leányvállalatának – írja az Airportal.hu az Aerotelegraph szakportálra hivatkozva, egy általuk látott céges prezentációra alapozva, amit a Ryanair pilótáit tömörítő érdekvédelmi szervezet is feltöltött a Facebook oldalára.

Az Airportal.hu információi szerint a Ryanair budapesti bázisán dolgozó személyzetet erre a hétre állománygyűlésre hívták össze, feltehetően ezen tervezik bejelenteni az elképzelést a dolgozóknak. A Facebookon megjelent prezentációban azt írja a cég, hogy amelyik munkavállaló nem fogadja el a Buzz ajánlatát, azt másik Ryanair-bázisra helyezik át.

A változás oka, hogy a Buzz alacsonyabb költségszinttel működik, mint az ír anyavállalat.

A Ryanair-csoport így akarja felvenni a versenyt a lengyel piac után a magyar főváros repterén is a nála alacsonyabb költségekkel működő és ambiciózus növekedést mutató Wizz Airrel.

Az utolsó európai diktatúrába indíthat Budapestről járatokat a Wizz Air

A Ryanair-dokumentum egész Kelet- és Közép-Európát úgy említi, mint a Buzz fő növekedési piacát.

 

Borítókép: A ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér. Forrás: Budapest Airport


"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója