Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Bevállalná? Mikrocsipet kaphatnak a dolgozók az Egyesült Királyságban, a szakszervezet kiakadt

Van, akinek a Black Mirror valamelyik epizódja, míg másnak egy egyszerű logisztikai húzásnak tűnik, amit most az Egyesült Királyságban kipróbáltak.

A brit BioTeq gyártja a mikrocsipeket, amiket üzleti és magáncélra egyaránt fel lehet használni, már 150-en éltek is a lehetőséggel – írja a Guardian. A csipet a kézfejbe, a hüvelyk-és mutatóujj közé ültetik be, és lényegében ugyanúgy működik, mint a kutyák bőre alá ültetett csip: tárol bizonyos információkat, munkahelyi környezetben pedig ki tudja váltani a belépőkártyát -igazából a lehetőségek tárháza a technológia fejlettségétől függ csak.

 

A cég a portálnak azt mondta, hogy az eddig implantátumot kérvényező személyek nagyrésze magánszemély, bár pénzügyi és mérnöki vállalatok közül is használják már páran. Már exportáltak a termékből Németországba, Spanyolországba, Japánba, Kínába és Franciaországba is. A brit szakszervezetnél az verte ki a biztosítékot, hogy így szerintük a munkaadók sokkal nagyobb hatalommal rendelkeznek majd a munkavállalóik felett, és nem szabad, hogy egy munkahely megkövetelje az alkalmazottak csippel történő ellátását, de a másik oldalról ott a pozitívum is, hiszen ez ki tudja váltani a bankkártyákat, bérleteket, igazolványokat, és nem lehet elhagyni.

Egy mikrocsip ára 70 fontról (25 ezer forint) indul, de van 260 fontos verzió is.

 

 

Tartsd meg a boltodat és a boltod meg fog tartani téged.