rövid hír

Visegrádi termálvizet csapolva építhet strandfürdőt közpénz-milliárdokból Jellinek cége

Forbes
2021. december 03. 2 perc olvasás

Három-négy év előkészítés után indulhat a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő (VLVS) Kft. beruházása. A közbeszerzési eljárást kiíró VLVS két éve 2,9 milliárd forint állami támogatást kapott, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó vállalat most további támogatási igényt nyújtott be – írja a 444.hu.

Magyarország legismertebb és legértékesebb területén fekvő strandját 2007-ben zárták be, 2023-ban azonban újra nyithat: a közpénz-milliárdokból finanszírozott VLVS Kft. kivitelezőt keres a felújítására.

A Dunakanyarban található területet az a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. kezeli, ami korábban a Dreamland Holding Zrt.-én keresztül Szepesi Richárdhoz tartozott.

Tavaly nyáron a 11. leggazdagabb magyar Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt. 75 százalékos tulajdonos lett a Dreamlandben, így a VLVS is közvetve Jellinekékhez került.

Így nézhet majd ki a lepencei fürdő, ha elkészül. Egy, a 444.hu-nak nyilatkozó, a visegrádi turizmust jól ismerő forrás szerint szépek a tervek, szépen illeszkedik a tájba a fürdő. Fotó: Visegrad.hu

A VLVS a most induló közbeszerzési tendert feltételesen indította meg, további támogatási igényt nyújtott be.

Ha nem kapja meg, akkor eredménytelen lesz az eljárás, amire komoly szakmai referenciákkal érkező, elmúlt három évben legalább 1,5 milliárdos árbevétellel rendelkező jelölteket várnak.

A VLVS-nek még 2018-ban adott hozzáférést a helyi termálkutakhoz a fideszes támogatással nyert független polgármester-vezette visegrádi önkormányzat. A 444.hu értesülései szerint korábban felmerült, hogy vízjogot csak népszavazással lehessen eladni Visegrádon, erre azonban nem került sor.

Borítókép: A lepencei fürdő látványterve. Forrás: Visegrad.hu