Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Béremelés: az Aldi 1,1 milliós bruttóval csábítja magához a menedzsereket

8-9 hónap betanulás után több mint egymilliós bruttó fizetést ad idén januártól az Aldi a regionális területi vezetőinek.

Az Aldi idén minden dolgozója számára az inflációt meghaladó fizetésemelést ad. A német cég tavaly jelentette be, hogy az emelésre 2,5 milliárd forintot fordítanak.

„Összességében az elmúlt négy-öt év távlatából egyértelműen látszik, hogy az általunk követett stratégia eredményes. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy holnap hátradőlhetünk, de megéri energiát és pénzt fektetni a munkáltatói márka kialakításába és ápolásába, hiszen ezek jóval kisebb költséggel járnak, mint a nem kellően rátermett és motivált munkatársak miatt elszalasztott lehetőségek” – mondta Kulcsár Dénes, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója. Kulcsár szerint ma már megfelelő mennyiségű és minőségű pályázat érkezik a menedzserpozíciókra is.

Az igazgató szerint az elvárások nem változtak a munkavégzés színvonalát illetően,

de a német nyelv ismeretét, mint kötelező feltételt, már nem kérik.

Szerinte a lánc célja az, hogy a legjobban fizető vállalatok közé tartozzon. „A regionális területi vezető pozícióra hozzánk jelentkezőnek már az első naptól rendkívül vonzó bért és munkakörülményeket kínálunk, hiszen a kezdőbér – amit többi bérünkkel együtt 2020. január elsejétől megemeltünk – bruttó 892 800 forint, amihez egy német, prémium márkájú személygépkocsi is tartozik, magánhasználattal együtt.

Ebben a pozícióban a betanulás 8-9 hónapig tart, amikor is a jelölt megismeri az üzletek és a logisztikai központ minden munkafolyamatát, maga is végzi ezeket, majd a betanulás végeztével négy-öt Aldi áruház teljes körű üzemeltetéséért felel.

„Ekkor a fizetés is megemelkedik, bruttó 1 128 300 forintra” – tette hozzá az ügyvezető.

A bérek fejlődésére az igazgató természetes piaci folyamatként tekint, de kiemelte, hogy a magasabb bérek megfizetése csakis hatékonyabb működés mellett lehetséges. „Több évtizede működő bérstratégiánkon alapvetően nem szeretnénk változtatni. Versenyképes jövedelmet kínálunk a kiemelkedő teljesítményért. Folyamatos bérfejlesztésünk célja, hogy a legjobban fizető vállalatok közé tartozzunk, és megőrizzük a bérek reálértékét. Ezt az elvet követi az Aldi, legyen szó fizikai dolgozóról vagy menedzsmentről. Úgy gondoljuk, ezek az alapelvek mind a jelenlegi, mind a jövőbeni munkavállalóinknak fontos értékek.”

Oszd meg!