Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Bemutatták Budapest új közösségi robogóját – íme, az árak

Bemutatták a magyar Ogreco Kft. elektromos robogókból („ogremobil”) álló járműflottáját. A magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen – órákat lehet elpazarolni azzal, hogy egyik helyről a másikba jussunk.

A környezettudatos vállalkozás most 100 elektromos robogóval indul, és a terveik szerint dinamikusan növekednek majd.

Fotó: ogre&co

A kulcs nélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A felhasználók a regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudják kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet, amelyekkel egyszerű és könnyű felvétel után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdhetik az azonnali használatot.

A hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatják azt, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül.

A szolgáltatáshoz bárki csatlakozhat, az online regisztrációhoz csak le kell tölteni és telepíteni szükséges az alkalmazást. Az ogremobilok használatát perc + kilométer alapon számolja el a szolgáltató.  Egy perc 20 forint (+ megtett kilométerenként 79 forint), a parkolás percenként 10 forint, a maximum fizetendő összeg egy napra: 7500 Ft. A szolgáltatásnak nincs havi díja.

Az új közlekedési eszközt elsősorban a belvárosi közlekedésre tervezték. Az elindulási szolgáltatási terület is ennek megfelelően került kialakításra.

A 80 kilós jármű végsebessége 43 km/h (tudatosan korlátozták a megengedett legnagyobb sebességről 45 km/h-ról, mert a több mint 10 ezer levezetett kilométer tapasztalat azt mutatja, hogy a közlekedési lámparendszer Budapesten a 40 km/h-ra van hangolva). A hatótáv körülbelül 45 km, de lehet vele hosszabb távot is menni a fővároson belül. A motor tolatását parkolási asszisztens is segíti.

Borítókép: Az ogremobil. Fotó: ogre&co

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója