Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Bloomberg európai központja Londonban.

Belép a magyar piacra az amerikai milliárdos médiacége

A világ 21. leggazdagabb emberének médiacsoportja egy helyi partnerrel összefogva lép a magyar piacra. 

A Media1.hu információi szerint több hónapos előkészítés követően lép be a magyar médiapiacra a Bloomberg, a világ legismertebb médiamárkáinak egyike. 

A portál úgy tudja, hogy az amerikaiak bár tárgyaltak magyar újságírókkal is külön, végül egy magyarországi partnerrel kötöttek megállapodást, akik ténylegesen megjelenítik majd a Bloomberg tartalmait és készítenek majd magyar nyelvű tartalmakat is a Bloomberg márka alatt. 

Frissítés: Milkovics Pál tulajdonos megerősítette a Media1-nek, hogy a 168 óra lesz a magyar partnere a Bloombergnek. 

Az együttműködés nem csak cikkekre vonatkozik, ugyanis a Bloomberg erős digitális lábakkal is rendelkezik, van például műholdon is elérhető tévécsatornájuk (Bloomberg TV) is, így néhány videós tartalmuk is elérhető lesz magyarul.

Michael Bloomberg 1981-ben indította a saját magáról elnevezett hírügynökséget és üzleti adatszolgáltató céget, annak jelenleg 88 százalékos, többségi tulajdonosa. 

Michael Bloomberg, a róla elnevezett médiakonszern többségi tulajdonosa.

Michael Bloomberg, a róla elnevezett médiakonszern többségi tulajdonosa.

Bloomberg sikeres politikai karriert is tudhat maga mögött, 12 évig volt New York polgármestere, egyike a négy azon városvezetőnek, aki ilyen hosszú ideig szolgált. 2019-ben bejelentette, hogy demokrata színekben indul az elnökségért, de 2020 márciusában már ki is szállt a versenyből, Trump legyőzésére így is több száz millió dollárt költött támogatóként (híveit a későbbi nyertes Biden támogatására kérte). Amire ennél is többet költött, az a filantróp tevékenysége, magánvagyonából 5 milliárd dollárt áldozott jótékony célra (többek között a klímaválrozás elleni harcra, vagy oktatásra). 

Az amerikai Forbes vagyonát 59 milliárd dollárra teszi, ezzel jelenleg a világ 21. leggazdagabb embere. 

Borítókép: A Bloomberg európai központja Londonban. 

Oszd meg!