Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Balogh Levente Szenktirályi Kilövés Fekete Csaba

Ma már nem tudnám felépíteni a Szentkirályit – 10 erős mondat Balogh Leventétől

Új lapszám, új Kilövés, ahová elhívtuk a friss magazinunk legérdekesebb arcait. Velünk volt Virág Ferenc, a hazai diszkontbrókercégek atyja, aki kétszer is felépítette álmai vállalkozását. Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. alapítója arról mesélt, hogy lakossági webshopot indítottak steakkel, krokodil-, kenguruhússal és más különlegességekkel. És eljött friss címlaposunk, Balogh Levente, a Szentkirályi vezére is. Tőle hoztunk tíz erős mondatot.

Arról, hogyan lett vállalkozó

Mindig is sportoló akartam lenni, olimpiai bajnok. De hál Istennek apám nem engedte, hogy csak a judóval foglalkozzak. Amikor kiderült, hogy nem leszek soha olimpikon, akkor kezdtem vállalkozni.

Galambos Márton főszerkesztő épp bemutatja az új lapszámot.

Arról, mi fogta meg a gyárban

Tetszett nagyon a gyártás, a műszaki része. Nagy silók, nagy gépek, az egyik oldalon jön egy granulátum, és a végén pedig kijön egy készáru.

Arról, mit köszönhet a sportnak

Húszéves koromig sok judóversenyt nyertem, rengeteg alázatot tanultam. Ma egy sportoló a pénze szerint öltözik fel. Az én időmben a hófehér kimonót ki kellett érdemelni. Én tréningruhában kezdtem judózni, és csak akkor állhattam hófehér japán kimonóban, amikor a munka és a tudás már mögöttem volt.

Az apjával való különbözőségről

Apámmal nem egyezett a vezetői stílusunk. Ő szigorú, fegyelmiket osztogatott, féltek tőle. Bementem hozzá az üzembe és láttam, hogy összerezzentek az emberek. Nekem ez egyáltalán nem tetszik, a boldog és jókedvű munkatársakat szeretem.

Sokan voltak kíváncsiak a Szentkirályi vezérére

Arról, hogyan jutott hozzá a Szentkirályihoz

Nem kaptam, hanem megvettem apámtól az üzemet. Szó szerint. 250 millióért. Eladtam a házamat, az autómat, innen lett rá pénz.

Arról, miben változott az évek alatt

Fiatalabb koromban úgy mentem előtte, mint a bulldózer: ha volt is előttem valami, átmentem rajta. Most már, ötven felett óvatosabb, megfontoltabb vagyok. A mai habitusommal nem tudnám felépíteni a Szentkirályit, nem merném megtenni, mindazt, amit akkor meg mertem.

A sikerről és az alkotásról

Kétféle sikeres üzletember van: az alkotó és a pénzcsináló. Én alkotni szeretek. Évek óta nyugdíjba akarok már menni, de mindig elkap az alkotási vágy.

Arról, tényleg egymilliárd forintot ér-e a saját márkája

Legyen a márkaérték egymilliárd. Lehet, magasra teszem a lécet, lehet, hogy csak 500 milliót érek, de legyen inkább egymilliárd.

„Lehet, hogy csak 500 milliót érek, de legyen inkább egymilliárd.”

Arról, felveszi-e a Szentkirályi nevet

Sokan úgy ismernek, hogy a Szentkirályi Levente. Gondolkodtam, hogy felveszem a Balogh helyett Szentkirályi nevet. De az apám iránti tisztelet nem engedi, hogy eldobjam a nevét.

Arról, hogy tényleg a műanyag-e a legjobb

A szemetelőket igenis szigorúan büntetni kell, úgy, mint egy köztörvényes bűncselekményt. De a műanyagot nem betiltani, hanem kezelni kell. Vállalni, hogy amit kibocsátunk, azt visszagyűjtjük és újrahasznosítjuk. Meg kell oldani. Nyugat-Európában ez már nem téma, itt, Kelet-Európában viszont most vitatkozunk azon, amin nem kéne vitatkozni.

Networking és fogadás a Kilövés után

Itt tudsz beleolvasni a friss lapszámunkba.

Borítókép és képek: Fekete Csaba

Oszd meg!