Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bajban az Aldi, a Lidl és a Spar – kiszorítaná a külföldi láncokat a kormány

Kiszorítaná a kormány a külföldi kiskereskedelmi láncokat, erről Lázár János kormánybiztos beszélt egy online konferencián.

Hadat üzent a kiskereskedelmi multiknak Lázár János, írja a Pénzcentrum. A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos a Portfolio csoport által szervezett Agrárszektor Konferencia 2020 nevű rendezvényen beszélt erről. A kormánybiztos szerint a világjárvány megmutatta, mekkora értéket jelent a függetlenség és az önellátás. Lázár szerint a következő tíz év az utolsó lehetőség arra, hogy Magyarország erős élelmiszeriparral rendelkező ország legyen, a példa Lengyelország és Szlovákia: előbbi célja, hogy 2021-2022-re az EU 3. legnagyobb élelmiszer-exportőre legyen. Ahhoz, hogy Magyarország élelmiszeripara hasonló mértékben növekedhessen, a következő 9 év alatt több ezer milliárdot kell a mezőgazdaság fejlesztésére fordítani, a nemzeti hozzájárulás mértékét pedig a mostani 20-ról 80 százalékra kell emelni.

Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen azt is elmondta,

a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskerláncok kiszorítása is, amihez nyíltan protekcionista politikát folytatnak majd.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: Lidl Deutschland Facebook-oldala

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.