Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az utolsó benzines autóit dobja piacra a Lamborghini és a Lotus

Az olasz Lamborghini szerdán közölte, hogy a jövőben az összes V12-es szívómotoros szupersportkocsija hibrid meghajtású lesz.


A Lamborghini, amely 60 éve készít szupersportkocsikat 12 hengeres motorral, egyike a legmenőbb gyártóknak a Ferrari és a McLaren mellett. Ezek a cégek már mind elkezdték a hibrid és a teljesen elektromos sportautók gyártását, hogy a kibocsátási előírásoknak eleget tegyenek, írja a cnn.com.


Kedden a brit Lotus is bejelentette, hogy leáll a benzines autók gyártásáról, az utolsó, Emira nevű példányt most mutatta be. A Lotus tulajdonosa a kínai Geely, amely szintén azt tervezi, hogy teljesen átáll elektromosautó-gyártásra.

Ezt követően az összes Lotus-modell teljesen elektromos lesz.


Az új Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae az utolsó a 12 hengeres szupersportkocsik sorozatában, amelynek első verziója az 1966-os Miura volt. Ezt a Countach követte, amit a Lamborghini sportkocsi prototípusaként szoktak emlegetni, és amelynek formáját aztán minden következő Lamborghini modell átvett, köztük a cég zászlóshajója, az Aventador is.


A cég másik sportautómodellje, a Huracán 2024-ig lesz benzines.

Az Aventadort felváltó modellnek is V12-es motorja lesz, de elektromos rásegítő motorral fogják ellátni.


A Lotus utolsó benzines modelljét, az Emirát jövő tavasszal kezdik gyártani, és ugyanolyan Toyota V6 motorja lesz, mint amilyeneket más Lotus modellekben is használtak. A következő Lotus modell az Evlja lesz, amely egy 1900 lóerős, teljesen elektromos motorral felszerelt szupersportkocsi, kétmillió fontos áron.

Borítókép: Lamborghini Sian, fotó: David Von Diemar // Unsplash

Oszd meg!