Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az RTL Magyarország vezérlője. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az RTL újjáéleszti online hírszolgáltatását

Az utóbbi bő évtizedben csak videós híranyagokat tett közzé az RTL Magyarország, de bővítik a portfóliót.

Visszahoznák a szöveges híreket, illetve podcastokat, hírháttér anyagokat készít a jövőben az RTL Magyarország – erősítette meg a médiavállalat a Media1 értesülését. A portfólióbővítés érdekében az rtl.hu átalakul, „egyedi, videó-központú híroldalként”, illetve szórakoztató tartalmakat nyújtanának az olvasóknak, nézőknek.

A szerkesztőség vezetését Bordás Gáborra, a 24.hu Közélet rovatának eddigi vezetőjére bízzák, aki szeptembertől látja el feladatait. Ez egyben azt is jelenti, hogy

az rtl.hu hírszolgáltatása akár idén, de legkésőbb jövő tavasszal elindulhat,

a vállalat ugyanakkor pontos indulási dátumot nem közölt.

Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója a szerint a hírsite szerkesztősége szervezetileg a hírigazgatósághoz tartozik, követi annak szakmai és etikai normáit, és továbbra is függetlenül és pontosan tájékoztat Magyarország és a világ legfontosabb közéleti eseményeiről. Szórakoztató szerepe változatlanul hangsúlyos marad, és továbbra is kínál majd az RTL Magyarország műsoraihoz kapcsolódó videós tartalmakat is.

Korábban Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója – aki a Forbes Legbefolyásosabb magyar nők médialistájának vezetője –  az Indexnek röviden beszélt a bővítés szándékáról.

„Az RTL Híradó a professzionális és objektív újságírás egyik legértékesebb brandje Magyarországon, ezért adja magát, hogy ezt a márkát a digitális térre is kiterjesszük”

– mondta Vidus, ezzel cáfolva azokat a híreszteléseket, hogy a társaság kivonulna Magyarországról.

Borítókép: Az RTL Magyarország vezérlője, MTI / Fotó: Máthé Zoltán
Oszd meg!