Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Bofu Shaw

Az ország leggazdagabb testvérpárja is beszállt az egészségügybe

A Rahimkulov-testvérek a Hajdú Péter televíziós producer által alapított törökbálinti Tükörhegy Medical Centerbe szálltak be. 

A hvg360 szúrta ki a friss cégbirósági adatokban, hogy a Hajdú Péter által alapított Tükörhegy Medical Centerbe új befektetők szálltak be, nem is akárkik. Timur és Ruszlan Rahimkulov a Mol- és az OTP nagytulajdonosai, a Forbes-listán a top 10-ben szereplő milliárdosok. 

Hajdú Péter televíziós producer és műsorvezető Frizbi Műsorgyártó nevű cégével négy éve alapította szakrendelések üzemeltetésére a törökbálinti Tükörhegy Medical Centert. A társaságba két évvel ezelőtt beszállt a MOM Szent Magdolna Magánkórház Kft., amely egy milliárdos forgalmat produkáló magánklinika volt a budai Hegyvidék kiemelt pontján. A magánklinikába ezt követően betársult a volt belügyi államtitkár, Tasnádi László, idén viszont ő túladott a magánklinikán, amelynek 70 százaléka most már Timur és Ruszlan Rahimkulové.

A Frizbi Műsorgyártó Kft-ben is történt változás, abban ma már Láng Eszter az ügyvezető és a tulajdonos is, aki Hajdú menyasszonya. 

A magyar milliárdosok is látják, egyre nagyobb üzlet a magánegészségügy

A magánegészségügy egyre nagyobb üzlet, amit a járványhelyzet csak még inkább felerősített. A Forbes milliárdos listáján szereplők közül többek is érdekeltek a szektorban. Csányi Sándor magánkórháza a covidellátásba is beszállt, nemrég Wáberer György épp a Forbes Élőben beszélt arról, hogy az üzleti lehetőség mellett mi vitte rá, hogy nevét egy egészségügyi központhoz is adja. A covidtesztek miatt Mészáros Lőrinc magánegészségügyi befektetése is jól fialt (persze nem Magyarországon lennénk, ha ennek se lenne semmi köze a focihoz). 

Kínának kedves projekt, milliárdos állami támogatással 

A sanghaji Fudan Egyetem budapesti kampusza miatt mostanában egyre többször kerül fókuszba, milyen befektetéseket hajt végre Kína Magyarországon (ilyen például a Budapest-Belgrád vasútvonal is).

Az Európa és Kína között kiépülő Új Selyemút egyik fontos hídfőállása lesz az ukrán határ mellett, Fényeslitkén épülő intermodális logisztikai központ, az East-West Gate. A nagy ingatlanberuházást a Rahimkulovék érdekeltségébe tartozó cég viszi, jókora állami támogatást is kaptak mellé. 

Az OTP és a Mol nagytulajdonosai közé tartozó Rahimkulov testvérpár idén először került fel a magyar Forbes gazdaglistájára (vagyonuk a sokáig Magyarországon üzletelő édesapjuk neve alatt volt eddig elszámolva, ő régi szereplője az amerikai Forbes listájának is). 

 

Oszd meg!