Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az óceánok felé tartó műanyagból készít termékeket az IKEA, jövőre már vehetünk ilyet

Fontos vállalás, de egyre értékesebb marketingeszköz is, ha egy vállalat küzd az óceánok műanyag-szennyezése ellen. Most az IKEA jelentette be: nem hagyja, hogy műanyag jusson a természetes vizeinkbe. 

Több mint 86 millió tonna műanyag található jelenleg a Föld óceánjaiban. IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, így a lakberendezési vállalat úgy döntött, csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez és felhasználja a műanyag hulladékot, mielőtt az elérné az óceánokat. Az IKEA szeretne egyike lenni az első vállalatoknak a világon, ami kereskedelmi célra használja az óceánok felé tartó műanyag hulladékot. Az első termék prototípusok 2019 végére készülnek el – tudatta szerkesztőségünkkel a cég.

Ez a holland srác még csak 24 éves, de máris sokat köszönhet neki az egész bolygó

Az IKEA idén jelentette be, hogy 2020 év végéig minden egyszer használatos műanyagot száműz a termékeiből annak érdekében, hogy 2030-ra működését teljesen “körkörössé” tegye. Ennek részeként lett a NextWave tagja is: a kezdeményezés célja, hogy vállalatok, tudósok és non-profit szervezetek összefogásával az óceánok felé tartó műanyagot kereskedelmi célra használja, az ellátási lánc részévé tegye és használati termék legyen a hulladékból.

Az óceánok felé tartó műanyag olyan hulladék, melyet természetes élővizek, folyók, tavak és tengerek, 50 kilométeres körzetében találnak.

Amennyiben ezeket nem gyűjtik össze, a nyílt óceánban végzik útjukat, ahol jelenleg több mint 86 millió tonna található belőlük.

„Szeretnénk az óceánok felé tartó műanyagot termékek előállítására használni, hogy megakadályozzunk a természetes vizek elszennyeződését. A csatlakozásban lehetőséget látunk arra, hogy egy nemzetközi együttműködés keretében tanuljunk és az ellátási lánc részéve tegyük az óceánok felé tartó műanyagot úgy, hogy pozitív hatással vagyunk az emberekre, a közösségekre, a környezetre” – mondta Lena Pripp Kovac, az Inter IKEA csoport fenntarthatósági vezetője.

 

Oszd meg!