Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Éhezők viadalában találták magukat a luxusfesztiválra érkező gazdagok

Valamit nagyon elszúrtak a Fyre Festival szervezői, a trópusi paradicsom helyett a káoszba érkeztek a vendégek.

 

A Fyre Festival célközönségét nagyjából a „Rich kids of Instagram” szereplői között kell keresni – piszok gazdag fiatalok, akiknek simán belefér, hogy 12 ezer dollárt (több mint 3 millió forint) kifizessenek azért, hogy a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar egyik privát szigetén ússzanak malacokkal, hemperegjenek a homokban a tökéletes testükkel, és szétcsapják magukat a popipar legnagyobb arcainak koncertjén.  Legalábbis a fesztivál promóvideója szerint erre fizettek be.

 

 

A rendezvény Ja Rule rapper ötlete volt, és valószínűleg most sápadtan pörgeti a Twittert a takarója alatt, mert nem egy kisebb kellemetlenséggel találták szembe magukat a fesztiválra érkező fiatalok, hanem egy igazi őskáosszal.

 


A luxuskemping helyett olyan sátrakat állítottak fel a szervezők, amiket a katasztrófa sújtotta övezetekben használnak a mentőcsapatok, de az érkezőket egyébként sem aszálláshoz viszik, hanem az egyik strandra, ahol egy bulival próbálják szórakoztatni őket (de nem sok sikerrel). Nincs áram és víz, és nem tudják elhagyni sem a szigetet. A szervezők a közösségi oldalon azt írják, hogy addig nem hoznak több vendéget a szigetre (tehát nekik a reptereken kell várakozniuk) amíg meg nem oldják a már megérkezett vendégek elszállásolását.

Egyébként ez a fotó is beszédes, bár a promóvideóban gasztromennyországot ígértek, ezt kapták vacsorára az érkezők.

 

Szó se róla, a fesztivál marketinges része hibátlanul fel volt építve. A szervezők a szintén celebpartinak számító Coachella alternatíváját akarták összehozni, Instagram-hírességekkel reklámoztatták az eseményt még azelőtt, hogy bármilyen line-up lett volna, de így is működött a dolog, mert pörgött a jegyeladás. Jelenleg egy szomorú beismerés olvasható az esemény hivatalos oldalán, amiben azt kérik a vendégektől, hogy maradjanak a fenekükön, ne próbáljanak meg egyénileg meglépni a szigetről, hanem várják meg, amíg megszervezik a visszautat.

 

Oszd meg!