Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Emőri Gábor, az i-Cell tulajdonosa a Forbes Flow színpadán Ács Gábor főmunkatárssal beszélget 2018 őszén. Fotó: Fekete Csaba

Automatikus parkolást fejlesztett közösen a Mol és az egyik leggazdagabb magyar cége

Elindul a parkolás, ha kivesszük a kocsikulcsot, és leáll, ha újra betesszük, ezt közösen oldja meg a Mol Limo és az I-Cell, miután az év elején 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt benne a Mol tőkét is kezelő Lead Ventures. 

Januárban jelentette be az egyik leggazdagabb magyar, Emőri Gábor érdekeltségébe tartozó I-Cell, illetve a Lead Ventures kockázati tőkealap-kezelő, hogy a scaleupokra specializálódott Enter Tomorrow Europe Magántőkealap tulajdonrészt szerzett az elektronikus útdíjfizetéssel és  flottakövetéssel foglalkozó magyar vállalkozásban. A Lead Ventures 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a Mol, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője.

Ennek a stratégiai partnerségnek első konkrét lépéseként a Mol Limo számára az I-Cell biztosítja az automatikus parkolási szolgáltatást, közölte a Mol Limo.

Budapest legnagyobb autómegosztó-flottájába jelenleg 450 gépkocsi tartozik, ebből 150 elektromos meghajtású, 300 pedig hagyományos motorral rendelkezik. Utóbbi járműpark esetében ugyanúgy kötelező a parkolási díj, mint minden más autó esetében. Az automatikus parkolási szolgáltatás lényege, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe tartozó helyszíneken a fizetés a zónának megfelelő díjszabással elindul, ha a slusszkulcsot kihúzzák, és leáll, amikor a gyújtást a sofőr ráadja.

Mindebből az autó használója semmit sem érzékel, hiszen a rendszerek egymással kommunikálnak.

A szolgáltatás az országban mindenhol működik, ahol a parkolási társaság vagy az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel áll szerződésben. A Mol Nyrt. és az I-Cell további közös projekteken dolgozik, amelyeknek célja, hogy a telematikai vállalat hazai pozíciót megerősítve a nemzetközi piacokon terjeszkedjen tovább.

Az I-Cell tulajdonosa Emőri Gábor, aki a 2020-as legvagyonosabb magyarokat sorjázó listánkon huszonnyolcadik volt 52,3 milliárd forintos vagyonával.

A Mollal fejleszt és külföldön terjeszkedik egy magyar milliárdos flottakövető-rendszere

Borítókép: Emőri Gábor, az i-Cell tulajdonosa a Forbes Flow színpadán Ács Gábor főmunkatárssal beszélget 2018 őszén. Fotó: Fekete Csaba 

Oszd meg!