Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Átalakulás indul: Mészáros Lőrinc lánya távozik az Opus Globaltól

Átalakul Mészáros Lőrinc tőzsdei befektetési holdingja, az Opus Global – közölte a társaság a Forbes.hu-val. 

Az Opus Global vezető testülete átalakul, ennek első lépése, hogy a többségi tulajdonos Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix visszaadta az igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a Társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását, és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését.

Mészáros Beatrix 2017 óta irányította igazgatósági elnökként az Opus Global Nyrt-t. Távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött, leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni. A Bankholdingban egyesül az MKB, a Budapest Bank és Takarékbank, a létrejövő szuperbankban Mészárosnak meghatározó tulajdonrésze van. 

Az Opus kiemeli, hogy Mészáros Beatrix 5 éves elnöksége alatt valósult meg az Opus és a Konzum fúziója (mindkét tőzsdei befektetőcég Mészáros-érdekeltség volt az egyesülés előtt), az Opus csoport portfoliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása.

Mészáros Beatrix korábban is a családi érdekeltségeknél dolgozott, különböző vezető pozíciókat töltött be – többek között – a Búzakalász 66 Kft.-nél, az Aranykorona Zrt.-nél, a Mátrai Erőmű mögötti cégben, amíg az Mészáros-érdekeltség volt, és a Talentis Groupnál is.

Mint írták, a holding – stratégiájával összhangban – elismert szakemberekkel kívánja bővíteni az Opus Global vezető testületét.

Oszd meg!