Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Aquarius-Aqua üzeme Albertirsán.

Ásványvízkirály lett Mészáros Lőrinc

Jóváhagyta a Versenyhivatal, hogy a Mészáros Csoport felvásárolja a Veritas és Aquarius ásványvizeket gyártó albertirsai üzemet. 

Soha sem volt még ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) áldását adta arra, hogy a nemrég alapított Aqua Lorenzo Kft. felvásárolja a nehéz helyzetbe került Aquarius-Aqua Kft.-t. Utóbbi az ország legnagyobb ásványvíz-gyártó üzeme, a kiskerláncokban kapható alsókategóriás ásványvizek gyártója. A tulajdonos áfacsalási ügye után maga a cég is megroppant, 2019 végén kértek csődvédelmet. 

A G7 a mostani üzlet hátteréről azt írja, noha több jelentkező is volt a jelentős kapacitással rendelkező üzemre, végül az Aqua Lorenzo futott be – némi kormányzati hátszéllel. A cég többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc  magántőkealapja, a Konzum PE, ez a felcsúti milliárdos tőzsdei befektetési holdingjának, az Opus Globalnak is az egyik tulajdonosa. 

Az élelmiszeripar a Mészáros Csoport egyik stratégiai ágazata, a Viresol búzakeményítőgyár mellett a Kall Ingredients kukoricafeldolgozó is az érdekeltségükben van (utóbbiban az állam is befektető, például, az MFB-n keresztül), ásványvizes cégük is volt, a Vivienvíz. A mostani felvásárlás szintlépés, komoly kapacitáshoz jutottak hozzá. 

Oszd meg!