Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Az ingatlanpiacon nyomul tovább Mészáros, másik két milliárdos mellé szállt be

Szépen teljesítő ingatlanos cégbe szállt be a Mászáros-közeli Konzum Nyrt. és annak tőkealapja. Az Appeninn Nyrt. másik két nagyrészvényese is ismert milliárdos. 

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. tőzsdén kívüli ügylet útján megszerezte az Appeninn alaptőkéjének 24,51 százalékát megtestesítő, 9 755 567 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét, míg a Konzum magántőketársasága, a Konzum PE szintén az Appeninn alaptökéjének 24,51 százalékát (9 755 567 darab) megtestesítő törzsrészvényt vásárolt. Ez azt jelenti, hogy a felcsúti polgármesterhez köthető tőzsdei cég és magámtőkealap összesen  49,02 százalékos részesedést szerzett az Appeninnben.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. Magyarország egyik dinamikusan növekvő ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társasága – olvasható a tőzsde honlapján. A 2009-ben alapított vállalat olyan ingatlanprojektek megvásárlására és kezelésére fókuszál, melyek hozamtermelő képessége átlag feletti. Ilyen célterület többek között az A- és B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok piaca. Az Appeninn célja, hogy ingatlan-portfóliójának folyamatos szélesítésével konzervatív üzletpolitikát, eszközalapon jól meghatározható értéket képviselő holdingként működjön.

A társaság tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága a fővárosban és vidéken meghaladja az 55 ezer négyzetmétert, az ingatlanok kihasználtsága 95 százalék felett

A megállapodások alapján a részvények átlagára 228,9 forint, így a Konzum összesen 4,466 milliárd forintot fizetett az Appeninn 49,02 százalékáért. A vételár közel 28 százalékkal alacsonyabb, mint a tegnapi záróár – írja a Portfolio. Vagyis a Konzum igencsak jó üzletet kötött.

Mészárosék az eddigi tulajdonos Lehn Consulting AG-vel állapodtak meg. A cég másik két nagyrészvényese az Emőri Gábor tulajdonában álló E-Milorg és egy másik milliárdos, a Veres Tibor fémjelezte Wallis Portfólió Kft.

Emőri az utóbbi években jól szerepelt állami tendereken, az által vezetett i-Cell az ARH csoporttal együtt építette ki az autópálya díjfizető rendszerét, a HU-GO-t is, de az i-Cell fejlesztése az áfacsalások ellen bevetett Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert (EKAER), ahogy a rendőrség szupetrafipax-tenderét is ők vitték három évvel ezelőtt. Az Átlátszó egy éve írta meg, hogy az i-Cell Mobilsoft Zrt. és a Reaszfalt Kft. alkotta páros nettó 19,9 milliárd forintért végzi el a a Nemzeti Tengelysúly- és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat kialakítását. Veres a Wallis csoport alapító-vezetője, más érdekeltségein keresztü is aktív az ingatlanpiacon.

Veres Tibor a Forbes 2016-os listája szerint a 7. leggazdagabb magyar 109,3 milliárdos vagyonával, Emőri pedig a 29. volt tavaly 33,4 milliárddal (a friss összeállításon már dolgozunk, novemberben, a nyomtatott magazinban fog megjelenni).


Oszd meg!