Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Filmet forgatnak a magyar startupvilág hőskoráról – a befejezésre gyűjtenek most

Az Angyali üzlet független produkcióban készül, állami pályázati támogatás nélkül. A filmesek most egy crowdfunding kampányt indítottak, hogy összegyűjtsék a film befejezéshez szükséges kétmillió forintot.

A film három évig követi végig egy kezdő üzleti angyalbefektető és egy kezdő startupper életét, hogy bemutassa a magyar startup színtér korai viszonyait és viszontagságait, és ezzel egy sokak számára ismeretlen világra nyisson ablakot.

A dokumentumfilm Gellér-Varga Zsuzsanna szerelemprojektje immár hét éve, aki rendező-operatőrként dolgozik, a kaliforniai Berkeley Egyetemen Fulbright-ösztöndíjasként is tanult dokumentumfilmezést, és egyéb munkái mellett dolgozik az anyagon már évek óta. Segítségére van még Wizner Balázs dramaturg és zeneszerző, valamint Feszt Judit vágó. Elmondása szerint ebben a filmben összesen 3275 munkaórájuk van benne, az időt és az eszközöket nagyrészt saját erőből teremtették elő.

Korábban nyertek 350 ezer forintos támogatást az Közép-európai Brókerképző Alapítványtól, de az utómunkálatokhoz szükségük van többek  között profi vágóra, hangmérnökre és grafikusra, ezért közösségi finanszírozási kampányt indítottak.

Az Indiegogón 2 millió forint összegyűjtése a cél, most ennek valamivel több mint felénél állnak.

Erről szól a film

Az Angyali üzlet dokumentumfilm, a magyar startup-világ kezdeteibe enged bepillantást az egyik első angyalbefektető üzleti és emberi kalandjain keresztül. A címszereplő befektető Antal, aki Nyugat-Európában töltött 15 évet a bankszektorban, és kiégve, megújulást keresve hazatér Magyarországra. Az újratervezés eredményeként üzleti angyalként kezd el dolgozni, a „szakma” csínját-bínját menet közben tanulja meg. Mindeközben egy újfajta módszert sajátít el a családjával együtt, hogy végre kommunikálni tudjon a kislányával, aki lehet, hogy sosem fog – a hagyományos módon – beszélni.

A film Antal egyik befektetését követi végig: az iLandGuide nevű startupot, a céget András alapítja, akinek egykor saját reklámügynöksége volt. Az iLandGuide egy turisztikai mobilapp, mely kedvelt nyaralószigeteken ad segítséget a turistáknak, látnivalókat, szolgáltatásokat mutat be a felhasználók számára ingyenesen, és nem kell hozzá közvetlen internetkapcsolat. A cég életének első éve izgalmasan alakult, András személyesen utazott a Karib-szigetekre franchise-partnereket oktatni, kalandjait videófelvételekkel dokumentálta. De mi lesz a cég sorsa? Megéri-e a kockázat?

A filmet mindenképp befejezik, júniusra várható a megjelenés. Ha sikeres lesz a kampány, egy budapesti bemutató is tervben van.

Borítókép forrása: Gellér-Varga Zsuzsanna // Indiegogo

Oszd meg!