Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Amerikai magántőketársaság vásárolta fel a Netrisk.hu-t

A bostoni székhelyű TA Associates magántőketársaság tulajdonába került a Magyarországon piacvezető online biztosításközvetítő 75 százaléka – értesült a Privátbankár.hu

A Netrisk.hu 2001-ben Magyarországon elsőként tette lehetővé a kötelező biztosítások, a casco, a lakás-és utasbiztosítások összehasonlítását és megkötését online. Az 1994-ben alapított cég azóta piacvezetővé vált, regisztrált ügyfeleinek száma meghaladja az egymilliót.

A varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőketársaság január 9-én jelentette be, hogy a Netrisk.hu-ban meglévő részesedésének többségi hányadát eladja a bostoni székhelyű TA Associates magántőketársaságnak, a kisebbségi tulajdonos AMC Capital ezzel minden részesedésétől megválik.

Az MCI 2017 decemberétől két évig volt a Netrisk.hu többségi tulajdonosa, ez idő alatt a társaság jelentősen fejlődött. A Biztosítás.hu felvásárlása 30 százalékkal növelte a díjbevételeket.

A TA Associates 75 százalékos tulajdoni többséget szerzett a Netriskben. Az MCI Group 23,7 és a menedzsment 1,3 százalékos részesedése továbbra is megmarad.

A TA Associates egyike a legnagyobb múlttal rendelkező globális növekedési magántőketársaságoknak, 1968-as alapítása óta befektetéseibe 33,5 milliárd dollárnyi tőkét vont be, stratégiájának részeként aktívan fektet a digitális gazdaságra fókuszáló vállalatokba.

A kelet-közép-európai régióban többek között a kiberbiztonsággal foglalkozó cseh AVG Technologies valamint a szintén cseh W.A.G. Payment Solutions társaságban szerzett részesedést.

Oszd meg!