rövid hír

Egy tonna marihuánát adhattak el az Amazonon a cég vezetői

Forbes
2021. november 22. 2 perc olvasás

A helyi rendőrség szombaton közölte, hogy vádat emeltek az Amazon.com indiai egységének több vezető tisztségviselője ellen, mivel feltételezésük szerint részt vehettek egy marihuánacsempész-műveletben. Az ügylethez az online kiskereskedelemmel foglalkozó céget használták fel.

India egyik középső államában, Madhja Pradesben a helyi rendőrség november 14-én tartóztatott le két férfit húsz kilogramm marihuána birtoklásáért.

Megállapították, hogy a vádlottak az Amazon India weboldalát használták arra, hogy megrendeljék az anyagot, majd azt természetes édesítőszernek álcázva tovább csempésszék más indiai államokba.

Amazon-felhőszolgáltatásban tárol majd bizalmas információkat a brit titkosszolgálat

A Reuters az állami rendőrség közleményét ismertetve azt írja, hogy az Amazon India ügyvezető igazgatóit a kábítószereket és pszichotróp anyagokat tiltó törvény alapján vádlottként hallgatják ki. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, pontosan hány vezető ellen emelnek majd vádat.

Becslésük szerint az érintettek körülbelül 1000 kilogramm marihuánát adhattak el az Amazonon keresztül, nagyjából 148 ezer dollár (48 millió forint) értékben.

Megszólalt az anyacég is

Az Amazon közleményben tudatta, hogy soha nem engedélyezték a törvényileg tiltott termékek listázását és értékesítését, és hozzátették, bármilyen szabálysértés esetén fellépnek a kereskedők ellen. „Értesítettek minket a problémáról, jelenleg is vizsgáljuk az ügyet” – nyilatkozta az Amazon az állítólagos marihuánacsempészetről.

Az indiai hatóságok az elmúlt években fokozott erővel léptek fel a tiltott kábítószerek visszaszorítása érdekében. Tavaly óta sok ismert indiai színészt és tévés személyiséget is kihallgattak a hatóságok.

Millió forintos bónusszal tesz be a brit Amazon az így is akadozó ellátásnak

Fotó: Efiks / Wikimedia