Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Áll a bál az Apple-nél: bárki lehallgathatott bárkit a FaceTime-on, csak egy konferenciahívást kellett indítania

Egy bug miatt fájhat a feje Tim Cookéknak, a cég történetének egyik legnagyobb biztonsági rését fedezték fel.

A felhasználók azt vették észre, hogy simán fel tudnak hívni valakit a FaceTime szolgáltatáson keresztül, és vonalba is kerülnek, anélkül, hogy a hívott fél akár csak hozzáérne a telefonjához. A Bloomberg News által is megerősített biztonsági rés akkor keletkezik, amikor egy felhasználó konferenciahívást kezdeményez, beírja a saját telefonszámát, majd valaki másét is hozzáadja. A hiba ezen kívül videóüzenet küldését is lehetővé teszi, ha a hívott fél megnyomja a készülékén valamelyik hangerőgombot, vagy a bekapcsoló gombot. A hiba valószínűleg a tavaly év végi frissítésekkel érkezett, aminek az lett volna a célja, hogy korábbi problémákat oldjon meg.

Az Apple egyből lépett, és már dolgoznak a rés befoltozásán, de a probléma teljeskörű elhárítását csak a hét második felére ígérik.

Oszd meg!